Atakum'da Patili Dostlara Destek

Samsun’un Atakum Belediyesi 4 buçuk yilda patili dostlara 15 ton mama destegi verdi. 3 bin 572 yarali sokak hayvaninin yardimina kostu. Gelen ihbarlar sonucu 14 bin 296 soruna müdahale edildi. 336 patilinin de sahipli hayvan kaydi yapildi.

Atakum'da Patili Dostlara Destek
Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci öncülügünde; Kirsal Hizmetler Müdürlügü Sokak Canlilari Ekibi, sokak hayvanlarinin mama ve su ihtiyaçlarinin giderilmesi için hayvan popülasyonunun yogun oldugu bölgelere yerlestirdigi 25 tane mamamatik ve 85 mama kabinin bakimlarini düzenli yapmaya devam ediyor. Duyarli Atakumlularin bildirimleri sonucunda yarali sokak hayvanlarin yardimina kosan ekip, yapilan ilk müdahalenin ardindan, yarali hayvani Samsun Büyüksehir Belediyesi Güçten Düsmüs Sahipsiz Hayvan Bakim Merkezi’ne teslim ederek prosedürü tamamliyor.

Atakum Belediyesi tarafindan olusturulan ve kentteki mama odaklarini gösteren dijital harita sayesinde hayvanseverler de kentte yasayan patili dostlarin beslenmelerine katkida bulunuyor. Tüm akilli telefonlarda standart yazilim olarak gelen ve herkesin kolayca erisebildigi Google haritalar üzerinde olusturulan ’Can Dostlar için Beslenme Noktalari’ isimli haritaya, internete erisimi olan herhangi bir akilli telefon, tablet ve bilgisayardan ulasiliyor.

Kirsal mahallelerde tarim ve hayvanciliga önemli destekler saglayan Atakum Belediyesi, tavuk, ördek, kaz, hindi gibi kümes hayvanlarini veba, kiran gibi hastaliklara karsi asi uygulamalari da gerçeklestirdi. Asilamalar sayesinde kümes hayvanlarinin sagliklari korunurken hem dogal gidaya erisim hem de üreticinin bütçesine de katki saglandi.
Kaynak: İHA