Van'da Bisikletliler Saglikli Yasam Için Pedal Çevirdi

Van Il Saglik Müdürlügü tarafindan ’Halk Sagligi Haftasi’ etkinlikleri çerçevesinde saglikli yasam için bisiklet turu düzenlendi.

Van'da Bisikletliler Saglikli Yasam Için Pedal Çevirdi
Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Hizmetleri Baskanliginca “Halk Sagligi Haftasi” çerçevesinde Van Bisiklet Severler Kulübü ile Van Pedalsör Bisiklet Kulübü üyelerinin destegiyle bir etkinlik düzenledi.

“Bir Adim Bir Hayat” sloganiyla düzenlenen bisiklet turu etkinligi için çok sayida bisikletli bir araya geldi. Ipek Yolu Caddesi’nde baslayan bisiklet turu, tarihi Van Kalesinde sona erdi.

Etkinlige iliskin bilgi veren Il Saglik Müdürü Op. Dr. Muhammed Tosun, 3-9 Eylül tarihleri arasinda Halk Sagligi Haftasi’na dikkat çekmek gayesiyle çesitli etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Ekiplerin bu hafta boyunca koruyucu saglik hizmetleri konusunda vatandasi bilgilendirdigini ifade eden Il Müdürü Tosun, “Özelikle son yillarda ülkemizde obezite rahatsizligina dikkat çekmek için bilgilendirmeler yapilmaktadir. Bu çerçevede boy, kilo ve tansiyon ölçümleri yapilmaktadir. Bizler de bugün Van’daki bisiklet sürücüleriyle beraber harekete geçerek, bir bisiklet turu düzenledik. Bu etkinlikteki gayemiz ise farkindalik olusturmaktir” dedi.

Halk Sagligi Haftasi etkinliklerine destek vermek gayesiyle programa katildiklarini ifade eden bisikletliler ise Van’da kayitli 7 bin bisikletlinin de benzeri çalismalara katilarak destek vermelerini istedi.

Bisiklet etkinligine Il Saglik Müdürü Op. Dr. Tosun’un yani sira, Van Egitim ve Arastirma Hastanesi Doç. Dr. Remzi Sarikaya ile çok sayida bisikletli katildi.

Kaynak: İHA