Taksim'de Hastanede Doktor Dehseti Kamerada Açiklamasi Kadinin Gözüne Yumruk Atti

Taksim Egitim ve Arastirma Hastanesine epilepsi atagi nedeniyle gelen bir kadina, acilde görevli doktor iddiaya göre “isim var” diyerek hastaya bakmadi. Duruma tepki gösteren kadina doktor, “size bakmiyorum” deyince ortalik karisti. Doktor, kadinin yaninda olayi cep telefonu ile görüntüleyen kadinin arkadasina yumrukla saldirdi. Gözünden yaralanan kadin bir de güvenlik görevlileri tarafindan kovalandiktan sonra ters kelepçe yapilarak bir odaya kapatildi. Yumruklu saldiri kameralara yansirken, birbirlerinden sikayetçi olan taraflar ifadeleri sonrasi serbest birakildi.

Taksim'de Hastanede Doktor Dehseti Kamerada Açiklamasi Kadinin Gözüne Yumruk Atti
Olay, geçtigimiz Sali günü saat 19.30 siralarinda Beyoglu’ndaki Taksim Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre aksam saatlerinde epilepsi atagi geçiren Çigdem Aydemir (37), arkadasi Çagla Karatas (32) ile birlikte acil servise geldi.

Doktor kadinin gözüne yumruk atti

Genç kadinlar burada kayit islemlerini yaptiktan sonra muayene ve tedavi için sari alana yönlendirildi. Buraya gelen kadinlar nöbetçi doktor Samil K., iddiaya göre Çigdem Aydemir’e baska bir hasta olmamasina ragmen “biraz islerim var” dedi.

Bunun üzerine arkadasi Çagla Karatas doktora, Aydemir’in ayakta duramadigini söyledi.

O esnada ayaga kalkip yanina gelen doktor Samil K. ile Aydemir arasinda tartisma çikti. Tartismada durumunu anlatan kadina doktor Samil K., “size bakmiyorum” diye karsilik verdi. O esnada görüntüledigini fark eden doktor Samil K., Çagla Karatas’a yumrukla saldirdi. Tartisma ve saldiri ani ise kameralara anbean yansidi.

Kadinlari kelepçeleyip odaya kapattilar

Olayin ardindan hastane disina çikmak isteyen Karatas, güvenlik görevlileri tarafindan kovalaninca arbede yasandi. Arbede esnasinda orantisiz güç kullanan görevliler, genç kadini ters kelepçe yaptiktan sonra polis noktasindaki odaya kilitledi. Epilepsi atagi geçiren Çigdem Aydemir de hastanenin disina çikartilarak önden kelepçelendi. O esnada onlarca güvenlik görevli ve saldirgan doktor Samil K. iddiaya göre kadinlara küfür ve hakaret etti. Ortaligin karistigi olaya müdahale etmek isteyen vatandaslara da güvenlik görevlilerim izin vermedigi iddia edildi.

Birbirlerinden sikayetçi oldular

Olayin ardindan beyaz kod ihbari verilmesi üzerine olay yerine polis ekibi sevk edildi. Kisa sürede gelen ekipler, birbirlerinden sikayetçi olan doktor ve iki kadin gözaltina alindi. Hastanede darp raporu alinan taraflar ardindan emniyete götürüldü. Burada ifadeleri alinan iki kadina “tehdit ve hakaret” suçundan, doktora ise “kasten yaralama” suçundan adli islem yapildi. Emniyette islemleri tamamlanan taraflar savcilik talimatiyla serbest birakildi.

Öte yandan saldiriya ugrayan ve ters kelepçelenerek darp edilen iki kadin yasananlari anlatti. Polisin olayla ilgili çalismasi sürüyor.
Kaynak: İHA