Esenyurt'ta Yilda 8 Bin Hastaya Ambulans Hizmeti Veriliyor

Esenyurt Belediyesi Hasta Nakil Ambulans Birimi, bir yilda yaklasik 8 bin hastanin hastanelere ulasimini sagliyor.

Esenyurt'ta Yilda 8 Bin Hastaya Ambulans Hizmeti Veriliyor
Kendi imkanlari ile hastaneye gidemeyen, yataga bagimli veya yürüme zorlugu çeken hastalar için hizmet veren Esenyurt Belediyesi Hasta Nakil Ambulans Birimi; hastane randevusu, kemoterapi, MR, tomografi gibi tüm tedavi islemlerinde vatandaslara destek oluyor. Hastalari evinden alan ekipler, hasta nakil ambulanslari ve mobil saglik araçlariyla sehir içindeki hastanelere naklini gerçeklestiriyor. Hastanede tedavileri tamamlanan ve taburcu olan hastalar ise hastanelerden alinarak evlerine ulastiriliyor. Ayda yaklasik 598 hastaya ambulans hizmeti veren birim, yilda 8 bin hastanin ulasimini sagliyor.

“Hizmetten çok memnunum”

Esenyurt Belediyesi’nin her anlamda yanlarinda oldugunu söyleyen Akif Güresçi, “Belediyemizin bu hizmetinden çok memnunum. Hastamizi çarsaflarla taksinin içine bindirmekte çok zorlaniyorduk. Evde yatagimiz yoktu, Esenyurt Belediyesi yatagimizi getirdi, tekerlekli sandalyemizi getirdi, tibbi malzememizi karsiliyor. Baskanimiza ve ambulans biriminde çalisanlara çok tesekkür ediyorum” dedi.

Hizmetten faydalanmak isteyen vatandaslar; ambulans biriminin 0212 596 77 68 veya 0212 596 30 05 numarali telefonunu arayarak bilgi ve randevu alabiliyor.
Kaynak: İHA