Kapadokya'da Ziyaretçi Sayisi 3 Milyonu Asti

Türkiye’nin en önemli kültür turizm merkezlerinden olan Kapadokya bölgesindeki müze ve ören yerlerini 2023 yilinin ilk 8 ayinda 3 milyon 53 bin 827 yerli ve yabanci turist ziyaret etti.

Kapadokya'da Ziyaretçi Sayisi 3 Milyonu Asti
UNESCO Dünya Kültür Mirasi Listesi’nde yer alan Kapadokya bölgesi, peribacalari, masalsi yer alti ve yer üstü olusumlari, birbirinden ilginç vadileri ve essiz güzellikleri ile müze ve ören yerlerinde, yurt disindan ve yurt içinden gelen ziyaretçilerini agirlamaya devam ediyor. Kapadokya bölgesinde bulunan müze ve ören yerlerini Agustos ayinda 697 bin 778 yerli ve yabanci turist ziyaret etti. Agustos ayinda en çok ziyaretçi agirlayan yer 285 bin 200 kisi ile Haci Bektas Veli Müzesi oldu. Hacibektas’i 109 bin 14 kisi ile Zelve ören yeri ve 100 bin 565 ziyaretçi ile Göreme Açik Hava müzesi takip etti. Kaymakli Yeralti sehrini 63 bin kisi ziyaret ederken, Derinkuyu Yeralti sehrini 54 bin 994 ve Özkonak Yeralti sehrini de 26 bin 093 kisi ziyaret etti.

Kapadokya bölgesi için Agustos ayinin hareketli geçtigini söyleyen Turizmci Mehmet Dinler, "Ilimizde bulunan müze ve ören yerleri yaklasik 700 bin ziyaretçi sayisina ulasti. Bu artan ilginin basinda Haci Bektas Veli Anma Törenleri yer aldi. Ayrica Kültür ve Turizm Bakanliginin bölgemizde ilk defa yaptigi Kültür Yolu ve Balon festivalinin çok büyük katkisi oldu. Yine geçtigimiz ayda gurbetçi vatandaslarimizin Ülkemizi ziyaret etmelerinden dolayi ciddi anlamda pay aldik. Özellikle Çin’de pandemi sonrasi hareketliligin artacagi, Singapur, Endonezya ve Malezya’dan taleplerin geldiginin farkindayiz. Okullarin açilmasi ve deniz sezonunun bitmesi ile beraber farkli profilde yerli ziyaretçi sayisina ulasmayi hedefliyoruz. Her zaman dedigimiz gibi Kapadokya sonbahar aylarinda da çok güzel” dedi.

Kaynak: İHA