60. Antalya Altin Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Yarisma Filmleri Açiklandi

Antalya Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde 7-14 Ekim tarihleri arasinda düzenlenecek 60. Antalya Altin Portakal Film Festivali’nin merakla beklenen Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi’nda yer alacak ve Türkiye’de ilk kez Antalya’da izleyiciyle bulusacak 10 film belli oldu. Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’in baskanligini yaptigi festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi’na 43 film basvurdu.

14 kategoride Altin Portakal Ödülleri’nin sahiplerini bulacagi Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi’nda yarisacak 10 film, Sevin Okyay, Mehmet Açar ve Muammer Brav’dan olusan seçici kurulun degerlendirmesi sonucu belirlendi.

Kivanç Sezer’in yönettigi 8x8; Melisa Önel yönetmenligindeki Aniden; yönetmenligi Mete Gümürhan’a ait Beraber; Vuslat Saraçoglu’nun yönettigi Bildigin Gibi Degil; Zeki Demirkubuz’un yönettigi Hayat; Ismail Günes yönetmenligindeki Kurban; Cemil Agacikoglu’nun yönettigi Son Hasat; Selman Nacar’in yönettigi Tereddüt Çizgisi; Nehir Tuna’nin yönettigi Yurt ve Miraç Atabey’in yönettigi Zamanimizin Bir Kahramani adli filmler bu yil Altin Portakal ödülleri için heyecan yasayacak.

Türkiye’de ilk kez Antalya’da izleyici karsisina çikacak yarisma filmlerinden 8x8, Bildigin Gibi Degil, Hayat, Kurban ve Zamanimizin Bir Kahramani ayni zamanda dünya ilk gösterimlerini Antalya Altin Portakal Film Festivali’nde yapacaklar. Festivalde ilk filmlerini gerçeklestiren yönetmenlerin aday olabildigi Behlül Dal En Iyi Ilk Film Ödülü için ise Beraber, Yurt ve Zamanimizin Bir Kahramani filmleri degerlendirilecek.

Demet Akbag’in baskanligini yaptigi Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi jürisi, toplam 945 bin TL tutarindaki ödüllerin sahiplerini belirleyecek. Geçen yil oldugu gibi Film Yönetmenleri Dernegi jürisi Film-Yön En Iyi Yönetmen Ödülü’nü, Sinema Yazarlari Dernegi (SIYAD) jürisi de SIYAD En Iyi Film Ödülü’nün sahibini belirleyecek. Ödüller 14 Ekim aksami düzenlenecek Ödül Töreni’nde sahiplerini bulacak.

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’in baskanligini yaptigi 60. Antalya Altin Portakal Film Festivali’nin idari direktörlügünü Av. Cansel Tuncer, yönetmenligini Dr. Ahmet Boyacioglu üstlenirken, sanat yönetmenligini Basak Emre, Antalya Film Forum direktörlügünü ise Armagan Lale ve Pinar Evrenosoglu yürütüyor.
Kaynak: İHA