Yalova'da Kent Güvenlik Danisma Kurulu Toplandi

Yalova Emniyeti Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügü tarafindan Kent Güvenligi Danisma Kurulu toplantisi düzelendi.

Yalova'da Kent Güvenlik Danisma Kurulu Toplandi
Vali Yardimcisi Aziz Mercan baskanliginda Yalova Valiligi’nde gerçeklestirilen Kent Güvenligi Danisma Kurulu toplantisina ilgili birimlerin temsilcilerinin katilimiyla yapildi. Toplantinin açilis konusmasini yapan Vali Yardimcisi Mercan,“Kent Güvenlik Danisma Kurulu, toplum destekli hizmetimizin yürütüldügü ve takibinin yapildigi kurulumuzdur. Toplum destekli hizmetin temeli her seyden önce polisimize güven duyularak, güven ortaminin saglanmasi için halkimizin polisimize yardimci olmasi, polisimizin de halkimiza güven vererek onlara daha yakindan hizmet ederek, problemlerini daha yakindan görerek, daha hassasiyet içerisinde dengeli bir güvenlik hizmeti sunulmasina imkan taniyan bir sistemdir. Çok önemsedigimiz bir birimdir. Yasadigimiz çagda büyük kentlerde özellikle ciddi asayis olaylari yasiyoruz. Tabi polisimiz elinden geldigi kadar bu olaylarla mücadele ediyor. Fakat tabi bunun üstesinden gelebilmek için vatandasimizin, halkimizin gayretlerine ihtiyacimiz en üst düzeydedir. Buradaki amacimiz da budur” dedi.

“Bu hizmeti önemsiyoruz”

Mercan, eskiden mahalle bekçilerin önemli bir görev sürdürdügünü anlatan Mercan, “Toplum destekli hizmetin babasi budur. Uzunca bir aradan sonra tekrar bekçilerimiz göreve basladi, asayis ve güvenlik hizmetinin daha etkili yapilmasi arzu edildi ama ayni zamanda da toplum destekli polislik hizmetinin temeline katki sunabilecek bir birim olarak da düsünülmekte. Dolayisiyla bu hizmeti son derece önemsiyoruz. Toplantiya davet ettigimiz kurumlarimizin, STK’larimizin degerli katkilarini özellikle arzu ediyoruz. Ben katkilarinizdan dolayi hepinize tesekkür ediyorum.”

Vali Yardimcisi Aziz Mercan’in konusmasinin ardindan Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügü’nde görevli Komiser Yardimcisi Ahmet Dogan sunum gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA