Karisini 'Gaipten Ses Geldi' Diyerek Öldüren Kocanin Akil Sagligi Arastirilacak

Denizli’de 18 yasindaki karisi Elif Irmak’i ’gaipten sesler duydugu için öldürdügünü’ iddia eden ve hakkinda müebbet hapis cezasi talep edilen katil kocanin, akil ve ruh sagligi yönünden incelenmesine karar verildi.

Karisini 'Gaipten Ses Geldi' Diyerek Öldüren Kocanin Akil Sagligi Arastirilacak


Pamukkale ilçesine bagli Pinarkent Mahallesi 144. Sokak’ta 30 Kasim 2022 tarihinde yasanan olayda; esi Elif Irmak (18) ile tartisan Ahmet Emre Irmak (24), kavgayi ayirmaya çalisan babasi Hikmet Irmak’i bacagindan biçakladi. Anne ve babasinin tüm çabalarina ragmen engel olamadigi Ahmet Emre Irmak, daha sonra saçindan sürüyerek evden çikarip 100 metre ilerideki bos bir araziye götürdügü karisini karin, gögüs ve bogazindan biçakladiktan öldürdü. Vahsi cinayetin ardindan evine dönen koca, suç aletiyle birlikte jandarma ekiplerine teslim oldu. Cinayet kurbani olan Elif Irmak’in, tekstil isçisi olarak çalistigi fabrikada Ahmet Emre I. ile tanisip asik oldugu ve o dönem yasinin küçük olmasi nedeniyle ailesinin izniyle geçtigimiz yil dünya evine girdigi ögrenildi.

Kürtaj tartismasinda öldürülen kadinin hamile olmadigi anlasilan cinayet olayiyla ilgili tutuklu kocanin yargilanmasina baslandi. Katil koca hakkinda agirlastirilmis müebbet ve haksiz tahrik indirimlerinin uygulanmaksizin açilan davanin ilk durusmasi 5. Agir Ceza Mahkemesinde görüldü.

Davaya katil kocayla birlikte ailesi ve ölen kizin anne babasi katildi.

Olayi en ince detayina kadar anlatan Ahmet Emre Irmak, bir yakinini çocugunu aldirdigini ve gaipten sesler duyarak bunu esinin yaptirdigini düsünüp eve gittiginde çikan tartismada araya giren babasini biçakladigini ve ardindan ise karisini disarida öldürdügünü söyledi.

Devam eden konusmasinda pisman oldugunu aktaran koca, eve giderek divanin üzerine uzanip jandarmaya teslim oldugunu aktardi.

Olayin taniklari olan aileden baba Halil Irmak tartismada araya girdigini ve yedigi yumruk darbesiyle sersemleyip çocugunun kendisini biçakladigini söylerken, anne Nazan Irmak ise gelinin sürüklenerek götürüldügünü gördügünü ve ardindan oglunun eve gelip jandarmayi aramasini istedigini anlatti. Ölen kizin aile yakinlari katilin en agir cezayi almasini istedi. Irmak hakkinda ’Kadina karsi kasten öldürme’, ’Üst soya karsi silahla kemik kirigina neden olacak sekilde kasten yaralama’ ve ’Esi kasten öldürmek’ suçlarindan agirlastirilmis müebbet hapis cezasi istemiyle hazirlanan iddianame, 5. Agir Ceza Mahkemesi tarafindan kabul edildi.

“Onun sevdigi var onu sevdigine verecegim’ diye gaipten sesler duydum”

Sanik Irmak, geçen Temmuz ayindaki görülen davanin ikinci durusmasinda "Gaipten sesler duydum. Tartisma çikar düsüncesiyle, mutfaktan aldigim biçagi belime soktum. Saçindan ve kolundan tutup sürükledim. 100 metre gittikten sonra kayinvalidemin sesini duydum. ’Onu nereye götürüyorsun. Onun sevdigi var, O’nu sevdigine verecegim’ diye gaipten sesler duydum. Esimin karnina ve beline biçagi salladim. 4 sefer biçak darbesi vurdum" seklinde ifade verdi. Mahkeme heyeti, sanik Irmak’in akli dengesinin yerinde olup olmadiginin arastirilmasi için Manisa Ruh ve Sinir Hastaliklari Hastanesi’ne sevkine karar verdi.

Mahkemenin görülen üçüncü durusmasinda ise Manisa Ruh ve Sinir Hastaliklari Hastanesi’ne sevk edilen sanik hakkinda hekimlerin tani koyamadigi, bu nedenle 1 ay gözetim altinda tutulmasi gerektigini bildiren ön raporun okundu. 1 Eylül’de hastaneye yatirilan saniga iliskin ön raporda, yatarak tedavi edildigi, hakkinda rapor düzenlenebilmesi için 3 hafta ek gözlem süresine ihtiyaç duyuldugu bildirildi.

Mahkeme heyeti ek gözlem süresi taninmasi ve sanik hakkinda rapor tanzim edilmesinin beklenmesi ve sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek, durusmayi 14 Kasim’a erteledi.
Kaynak: İHA