Avcilar'in Sevilen Dis Hekimi Zafer Tas Yüzme Etkinliginde Anildi

Ege Denizi’nde bogularak hayatini kaybeden Avcilar’in sevilen dis doktoru Zafer Tas yüzme etkinliginde anildi. Avcilar Belediyesi ve Kent Kültür Kalkinma Dernegi’nin katkilariyla düzenlenen etkinlikte kulaçlar, doga ve deniz tutkunu Zafer Tas için atildi.

Avcilar'in Sevilen Dis Hekimi Zafer Tas Yüzme Etkinliginde Anildi
Ege Denizi’nde bogularak hayatini kaybeden Avcilar’in sevilen dis doktoru Zafer Tas yüzme etkinliginde anildi. Samimiyetiyle Avcilarlilarin gönlüne taht kuran Dis Hekimi Zafer Tas evli 2 çocuk babasiydi. Henüz gençlik dönemlerinde zipkinla balik avlamaya baslayan doga tutkunu doktor ayni zamanda oldukça iyi bir yüzücüydü. 24 Ekim 2021 günü Çanakkale Assos’ta bulunan aile isletmesinden zipkinla balik avlamak için denize açilan Tas bogularak yasamini yitirdi. Dis Hekimi Zafer Tas’in denize ve dogaya olan tutkusunu bilen sevenleri onun anisini yasatmak için ölümünün ikinci yilinda bir yüzme organizasyonu düzenledi.

Avcilar Belediyesi ve Kent Kültür Kalkinma Dernegi’nin katkilariyla Tas Ailesi’ne ait kamp alaninda düzenlenen etkinlik dayanisma ruhuyla geçti. Tas’in yakinlari ve 50 profesyonel yüzücünün katildigi Zafer Tas’in anildigi etkinlikte katilimcilara madalya verildi.

Tas ailesini yalniz birakmayan Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli de etkinlige katildi.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Avcilar Belediye Baskani Turan Hançerli, “Bir doktordan çok fazlasiydi Zafer Tas. Samimiyetiyle, nüktedanligiyla çevresindeki insanlarin hayranligini kazanmisti. Iyi bir bilim insani olmasinin yaninda çok da iyi bir sanatseverdi. Esi Fulya ile onun deniz ve dogaya olan tutkusu üzerine konusurken böyle bir etkinlik yapma düsüncesi olustu. Burada yapilan etkinlik böylece hayata geçirilmis oldu. Bu anlamli etkinlikte büyük bir dayanisma duygusuyla katki sunana herkese tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA