Vali Çiftçi, Genç Hâfizlarin Alnindan Öperek, Kendilerini Tebrik Etti

Erzurum Palandöken Ilçesi Molla Ali Camii’nde düzenlenen törene; Vali Mustafa Çiftçi, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynali, Il Emniyet Müdürü Kadir Yirtar, Palandöken Kaymakami Ugur Tutkan, Palandöken Ilçe Müftüsü Ahmet Gözcü, kurum amirleri, aileler ve davetliler katildi.

Vali Çiftçi, Genç Hâfizlarin Alnindan Öperek, Kendilerini Tebrik Etti
Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan program, semah gösterisi esliginde ilahilerle devam etti. Hafizlarin belge töreni öncesinde bir konusma yapan Vali Mustafa Çiftçi, hafiz olmak kadar hafiz kalmanin da önemli olduguna dikkati çekti.

Kur’ân-i Kerîm’in inananlar için bir sifa ve rahmet kaynagi oldugunu ifade eden Vali Çiftçi, konusmasinda; Cenab-i Hakk, Hicr Suresinde: “Kur’an-i biz indirdik ve elbette O’nu muhafaza edecek olan da biziz” diye buyurmus ve bunu va’detmistir. Bunun bir sonucu olarak, Kur’ân-i Kerîm Hz. Osman zamaninda mushaf haline getirilmis ve yazili halde elden ele, nesilden nesile hiç degisiklige ugramadan günümüze kadar intikal etmistir. Diger taraftan da genç hafiz kardeslerimizde oldugu gibi, hafizlik müessesesi kanaliyla, ezberlenmek suretiyle, kiyamete kadar asliyetini hafizalarda muhafaza edecektir. Kur’ân-i Kerîm ayni zamanda gönüller için bir sifa ve rahmet kaynagidir. Kur’ân-i Kerîm’i günde yarim saat, bir saat okudugunuz zaman, içinizdeki bütün kederi, sikintiyi, stresi ve manevi problemleri rehabilite ediyor, gönülleri huzura kavusturuyor. Tipki Necip Fazil Kisakürek Üstadimizin ifade ettigi gibi: “Hasta olsam ilacim, çorbam, sütüm o kitap, Suda mantarim, gökte parasütüm o kitap.” Genç kardeslerime de günlük olarak ezberlerini tazelemelerini tavsiye ediyorum, madem ki hafiz oldunuz, hafiz kalmak için de çaba gösteriniz. Hayatin her döneminde Cenab-i Hakk’in bu kutsal emanetine sahip çikmanizi tavsiye ediyorum. Hâfiz-i Kur’an olanin, muhafizi Hz. Allah olur. Tekrar genç hâfizlarimizi ve Erzurum genelinde hafizligini bitirmis bütün kardeslerimizi, emek veren fedâkar hocalarimizi ve hafizlarimizin degerli ailelerini tebrik ediyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan Vali Çiftçi, genç hafizlari alinlarindan öperek onlari kutladi, ardindan belge ve hediyelerini takdim etti.
Kaynak: İHA