Ece Ronay'in Avukati Açiklamasi 'Müvekkilim Tehditler Aldi'

Bosandigi esinden tehditler aldigini ve siddet gördügünü belirten sarkici Ece Ronay’in avukati Oguzhan Yeni, "Biz konuyla ilgili yargi sürecini baslattik. Taraflarin küçük bir çocuklari oldugunu unutmadan hakkimizi sosyal medya üzerinden degil, yargi üzerinden almak istiyoruz” dedi.

Ece Ronay'in Avukati Açiklamasi 'Müvekkilim Tehditler Aldi'
Daha önce taciz iddiasiyla ünlü sovmen Mehmet Ali Erbil ile mahkemelik olan Ece Ronay, evlenip anne olmustu. Sarkici Ece Ronay, 31 Mayis 2023 tarihinde esi Mehmet Bilir’den bosanmisti. Ece Ronay, siddete ugradigi iddiasiyla 16 Agustos 2023 tarihinde Anadolu 1. Aile Mahkemesine basvurarak, eski esi Mehmet Bilir hakkinda 2 ay uzaklastirma karari aldirdi. Ronay, sosyal medya hesabindan da eski esi tarafindan psikolojik ve fiziksel siddete maruz kaldigini paylasti. Ronay, sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, "1 ay öncesinde uzaklastirma karari almama ragmen bir kere fiziki siddete, bir kere de bulundugum mekani erkeklerle basmak suretiyle psikolojik siddete maruz birakti" ifadelerini kullandi. Ronay paylasiminin sonunda, "Artik nefes alamiyorum. Lütfen bana yardim edin. Ruhsatsiz sekilde tasidigi silah ile defalarca kez ölüm tehdidi aldim" dedi.



Adli süreç basladi

Sarkici Ronay’in Adana’da yasayan avukati Oguzhan Yeni konuyla ilgili mahkemeye basvurduklarini söyledi.

Ihlas Haber Ajansi’na konusan Avukat Yeni, “Ece Ronay aylar öncesinde anlasmali olarak tek celsede esiyle bosanmistir. Müvekkil bosanmasina ragmen halen eski esinden tehditler almaktadir. Koruma karari olmasina ragmen müvekkilin eski esi koruma kararini ihlal etmistir. Ece Ronay’in is yerine gelerek siddet uygulamistir. Biz konuyla ilgili yargi sürecini baslattik. Taraflarin küçük bir çocuklari oldugunu unutmadan hakkimizi sosyal medya üzerinden degil, yargi üzerinden almak istiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Karari yargi verecek”

Mehmet Bilir’in koruma kararini ihlal ettigi için hapis cezasi ile cezalandirilmasi gerektigini söyleyen Yeni, “Koruma kararindan sonra is yerine gelen eski es siddet uyguladi. Yaptirimlar var. Bununla ilgili karar mercii biz degiliz, yargi karari verecektir. Artik konu yargida” dedi.

Kaynak: İHA