Bankada 130 Milyon TL'lik Deprem Vurgunu Iddiasi

Hatay’in Kirikhan ilçesinde devlet bankasina yatirdigi 130 milyon TL parasini hesabinda göremeyen ve hiçbir sekilde geri alamayan depremzede kadin, evraklar depremde yok oldu denilen bankadan yillarin birikimini geri alabilmek için mücadele veriyor.

Bankada 130 Milyon TL'lik Deprem Vurgunu Iddiasi
Iddiaya göre, deprem öncesi Hatay’in Kirikhan ilçesinde yasayan Nejla Manavci, yillardir biriktirdigi 130 Milyon TL parasini 2022 yilinin Aralik ayinda bir devlet bankasina tasidi. Parasini faizle bankaya yatiran ve gerekli evraklari alan kadin, bir süre sonra parasini hesabinda göremeyince durumu arastirmak için bankaya gitti. Bankada; personel ve müdürle görüsmesinde parasinin faiz oranini gören kadin, daha sonra parasinin bir miktarini çekmek istese de bir süre oyalandi. Kahramanmaras merkezli depremler sonrasi parasini hesabinda göremeyen kadin, 130 milyon TL’sinin akibetini sormak istedi. Bankaya gittiginde müdür ve personel tarafindan bankanin yikildigi, evraklarin ve kamera kaydinin enkazda kaldigi iddiasiyla karsilasan kadin neye ugradigini sasirdi. Islemleri yaptigi bankanin ayakta olmasi sokuyla karsilasan kadin, banka müdürü ve personeli tarafindan dolandirildigini iddia ediyor. Aylardan beri rahat nefes alamayan kadin, yetkililerden parasinin geri verilmesini istiyor.

“Bana ekrani açtilar ben faiz oranlarini ekranda gördüm”

Banka müdürü tarafindan faiz oranlarinin kendisine gösterildigini ifade eden Nejla Manavci, “Hatay Kirikhan’da yasiyordum depremzedeyim, evlendigimden dolayi Osmaniye’ye yerlestim. Benim ailemden kalan mirasim vardi. Bankaya yatirdim; dolar, altin aldim. Geri tekrar bozdurdum parayi döndürdüm. Sürekli bu dönüsüm halinde bankaya yatirdim. Suan da toplam 130 Milyon TL param var. Ben parami 2022 yilinin Aralik ayinda tekrar bankaya yatirdim. Ben parami hiç hesabimda göremedim. Beni salladilar; vade getirisi var, banka da para yok dediler. Müdüre çiktim ve faiz oranlarimi görmek istedim. Bana ekrani açtilar ben faiz oranlarini ekranda gördüm. Ben istedigimde para yok dediler. Geldim, gittim beni oyaladilar. Benim parami yediler, dolandirildim açikçasi” dedi.



“Bunu yapan bir devlet bankasi, benim aklimin ucundan geçmezdi”

Devlet bankasi tarafindan dolandirilacaginin aklindan ucundan geçmedigini ifade eden ve çesitli dönemlerde paraya ihtiyaci oldugunda banka personeli tarafindan hesabina para gönderildigini söyleyen Manavci, “Bunu yapan bir devlet bankasi, benin aklimin ucuna gelmezdi. Güvendim, bütün birikimimi bankaya koydum ama banka müdürüyle, banka personeli benim parami yediler. Tek korktugum sey; bu sahislarin yurt disina kaçmalari, benim paramin kaybolmasi. Ben evraklarimi istedigimde; evraklarin depremde kayboldugunu ve kameralarin depremde kirildigini söylediler. Beni bu süreçte hep oyaladilar. Benim param yok dedigimde, sen parayi dert etme dediler. Memur esimin hesabina para gönderiyordu, 28 bin TL para gönderdi” seklinde konustu.



“Ben parami bu bankaya yatirdim, banka yikildi dendi ama bankanin yikilan yeri yok”

Parasini hesabinda göremedigi ve bankadan dönüs alamadigi için zor günler geçirdigini söyleyen Manavci, “Suan 30 yillik birikimimiz gitti. Suan banka benim parami inkar ediyor. Evraklarim elimde, her sey mevcut ama yok diyorlar. Evraklar depremde yikilinca kaybolmus. Ben buraya geldim parayi verdim. Banka yikildi dediler, banka yikilmadi. Banka faaliyette degil dediler, beni kaç kez gönderdiler. Yine tekrar geldim, esimle baktigimizda banka falan yikilmamis. Ben parami bu bankaya yatirdim, banka yikildi dendi ama bankanin yikilan yeri yok. Yalan söylüyorlar, resmen dolandirildim. Magdurum, psikolojim bozuldu. Intihar asamasina geldim. Ben parami istiyorum. Ben magdur oldum, kimsenin magdur olmasini istemiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA