37 Yillik Ögretmenlik Hayatina Veda Eden Orhan Aydin'a Plaket Verildi

Agri’da 37 yil boyunca ögrencilere egitim veren Orhan Aydin, emekli oldu. Aydin, son görev yaptigi Merkez Hürriyet Ilkokulu’ndan ayrildiktan sonra Il Milli Egitim Müdürü Hasan Kökrek tarafindan makaminda agirlanarak plaketle ödüllendirildi.

37 Yillik Ögretmenlik Hayatina Veda Eden Orhan Aydin'a Plaket Verildi
Orhan Aydin, 1986 yilinda sinif ögretmeni olarak atandigi Agri’da çesitli okullarda hem ögretmenlik hem de yöneticilik yapti. Dört çocuk babasi olan Aydin’in iki oglu da ögretmenlik meslegini seçti. Aydin, ogullarinin babalarinin meslegini sürdürmelerinden dolayi gurur duydugunu ifade etti.

Il Milli Egitim Müdürü Kökrek ise ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getirerek, Aydin’a hizmetlerinden dolayi tesekkür etti. Kökrek, ögretmenlerin yurdun her kösesinde büyük bir fedakarlikla görev yaptiklarini belirterek, “Ögretmenlik meslegi, milletlerin gelecegini sekillendiren, yasama farkli bir yön veren, yüce dinimizin de mübarek bildigi yüce bir meslektir. Ayni zamanda mesleklerin en zorlu olan ögretmenlik, ögrencilerini kendi çocugu gibi sevebilmenin erdemini gösterme sanatidir. Orhan Aydin hocamizin emekli hayatinda mutlu ve saglikli bir yasam diliyorum.” dedi.

Aydin da misafirperverliginden dolayi Kökrek’e tesekkür ederek, ögrencilerinden ayrilmanin hüznünü yasadigini, egitim camiasina emekli olarak katki saglayacagini söyledi.

Kaynak: İHA