Baskan Asgin, Filistin Heyetini Agirladi

Çorum Belediyesinin geçtigimiz yil kardes sehir anlasmasi imzaladigi Filistin’in Kalkilya Belediyesi’nden bir heyet Çorum’a geldi.

Baskan Asgin, Filistin Heyetini Agirladi
Çorum’a iadeyi ziyarette bulunan Filistin heyeti, Belediye Baskani Dr. Ibrahim Asgin’i ziyaret etti. Baskan Asgin, Kalkilya Belediye Baskani Faysal Shraim baskanligindaki heyeti belediye binasi önünde karsiladi. Ziyarete, Faysal Shraim’in yani sira Belediye Meclis Üyesi Nabil Barham, Belediye Birim Sorumlulari Ameed Shraim ve Halit Taha, Ticaret Odasi Baskani Tarik Savar, Ticaret Odasi Üyeleri Kemal Sabi, Iyad Karaki, Nasir Kharub, Hasan Sikiero ve Al Kudüs Üniversitesi Kalkilya Sube Baskani Atiyye Muslih de katildi.



"Kudüs özgür olmadikça Dünya’nin hiçbir yeri özgür olmayacaktir"

Türk halkinin Filistin’e verdigi öneme vurgu yapan Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, “Filistin konusu ecdadimizdan bu yana bizim için önemli bir konu. Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamiz, ’Filistin meselesi cografi bir mesele degil, imani bir mesele’ derdi. Çünkü Miraç orada gerçeklesti. Peygamberlerimizin önemli bir bölümü o topraklardadir. Filistin ve Kudüs özgür olmadikça Dünya’nin hiçbir yeri özgür olmayacaktir. Dünya’daki istikrari ve barisin temini için Kudüs’ün özgür olmasi ve Müslümanlar tarafindan yönetilmesi zarurettir. Bu bakimdan, Kalkilya kardes sehrimizde bizim için bir köprü oldu. Gönül köprümüz zaten kurluydu, bir de Kalkilya ile fiili bir köprü kurmus olduk" dedi.



"Kendi evimizde gibiyiz"

Kalkilya Belediye Baskani Faysal Shraim de Çorum’a gelmekten büyük mutluluk duyduklarini dile getirdi. Faysal Shraim, “Türkiye’yi çok seviyoruz. Türkiye nasil bizim yanimizdaysa biz de her zaman Türkiye’nin yanindayiz. Ayni sekilde Çorum’da da kendi evimizde gibiyiz” dedi.

Türkiye’nin en son deprem felaketinde ortaya koydugu yardimlasma duygusuna da hayran kaldigini ifade eden Faysal Shraim, "Türk devleti gibi, deprem felaketinin yaralarini kisa sürede sarabilecek baska bir devlet dünya yoktur" seklinde konustu.



"Erdogan’in yeniden seçilmesi bizleri mutlu etti"

Cumhurbaskani Erdogan’a olan sevgi ve bagliliklarini da dile getiren Kalkilaya Belediye Baskani Faysal Shraim, “Cumhurbaskanligi seçimleri sadece Türkiye için degil Filistin için de çok önemli bir seçimdi. Recep Tayyip Erdogan’in seçimi yeniden kazanmasi bizlerde çok mutlu etti. Seçimlerin ardindan Filistin’de sabahlara kadar kutlamalar yapildi. Bati devletleri Recep Tayyip Erdogan’in kazanmasini istemedi. Ancak biz Türkiye’nin bize olan yakinligindan dolayi için Türkiye’nin yaninda olduk” ifadelerini kullandi.

Israil’in Filistin’de uyguladigi baski ve zulümlerden de bahseden Kalkilya Belediye Baskani Faysal Shraim, “Kalkilya, Israil isgalcileri tarafindan büyük bir hapishaneye dönüstürüldü. 70 bin kisi hapishaneye dönüstürülen bir bölgede yasiyor. Nazi döneminde bile Israil’in yaptigi zulmü yapmadi. Israil’in amaci Kalkilya sakinlerinin sehri terk etmesidir. Kalkilya’da kalabilmemiz için Çorum’un verecegi destek bizim için çok önemli. Bizlerde kardes sehir anlasmasi ile baslayan iliskilerimizi Iliskilerimizi güçlendirmek için Çorum’a geldik. Bizleri konuk eden Belediye Baskanimiza ve Çorum halkina çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA