Hayata Dokunanlar Dernegi, Ihtiyaç Sahiplerinin Yaninda

Ihtiyaç sahibi ailelere ve anne babasini kaybetmis çocuklara yardim etmek amaci ile kurulan Hayata Dokunanlar Insani Yardim Dernegi, düzenlenen törenle Kayseri’de açildi. Açilista konusan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, dernek üyelerinin yetim çocuklari bire bir ziyaret ettigini söyleyerek, “Dernekteki arkadaslar öksüz ve yetim çocuklara hem anne hem baba olmaya çalisiyor” dedi.

Hayata Dokunanlar Dernegi, Ihtiyaç Sahiplerinin Yaninda
Istiklal Marsi’nin okunmasi ve saygi durusunda bulunulmasinin ardindan baslayan açilis törenine Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kocasinan Kaymakami Ilhan Abay, Kayseri Il Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan, Eski Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Necmettin Nursaçan, Hayata Dokunanlar Insani Yardim Dernegi Baskani Hayal Erol ve Baskan Yardimcisi Handan Arik, protokol üyeleri, dernek üyeleri ve vatandaslar katildi.

Dernegin yardim çalismalarinda hep yanlarinda olacaklarini söyleyen Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Bazen hayatimizda o kadar kötü haberler aliyoruz ki, o kadar kötü dönemler yasiyoruz ki bir an aldigimiz kötü, hüzünlü haberlerle bir an dünya kapkaranlik gibi geliyor. Inanin sanki her yer kapkaranlik. Ümitsiz, bu dünyada bu kadar kötülük nasil olabilir diye düsündügümüz zamanlar hepimizin hayatinda oluyor ama sonra birden birkaç güzel insan çikiyor. Bu insanlar bir anda dünyayi degistirir gibi hayatinizin tam orta yerinde yaptiklari iyilikler, sözleri ve konusmalari sizi bir anda baska bir dünyaya götürüyor. Umut oluyor, çalisma motivasyonunuzu arttiriyor. Iste Hayata Dokunanlar da böyle bir dernek. Ben uzun zamandir takip ediyorum. Canla, basla fedakarlikla arkadaslarimiz çalisiyorlar. Yetim kalmis kardeslerimizi evlerinde ziyaret ediyorlar. Egitimlerini takip ediyorlar. Bire bir onlarla beraber oluyorlar. Bu o kadar anlamli ki hele biz Müslümanlar için çok daha baska bir anlami var. Çünkü biz hem yetim hem de öksüz kalmis bir peygamberin ümmetiyiz. Bu dernegin en büyük özelliklerinden birisi özellikle anne babasini kaybetmis kardeslerimize bir baba bir anne olabilmek için canla basla çalisiyorlar. Bu mücadelelerinde hiçbir zaman yalniz olmayacaklar. Bu kadar sevenleri ve onlara inanan insanlarin burada olmasi bunu gösteriyor. Ben bundan dolayi arkadaslarimizin hiçbir zaman yalniz yürümeyeceklerini ve ben de vali olarak kaymakam ve belediye baskanlarimizla hep yaninda olacagimizi söylemek istiyorum. Allah yardimcilari olsun, hayirli olsun” dedi.

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin da Kayseri’nin iyiligi çok güzel yaptigini söyleyerek, “Sayin valimizin kaptanliginda burada bütün sivil toplum kuruluslarimizla pesinize takilarak elimizden gelen her seyi yaptik. Kayseri bir iyilik sehri. Iyilikler yagmur gibi yagar. Ben 1999’daki Gölcük depreminde de görev yaptim daha sonra Van depreminde görev yaptim sonrasinda da yine 6 Subat’taki depremde elimizden geleni yaptik. Fakat sunu gördüm ki bu sehir hakikaten iyiligi güzel yapiyor. Iyiligi nezaketle, kurumsal, prensipler dahilinde yapiyor. O nedenle degerli kardesim, baskanimiz Hayal hanim çok güzel ifade etti.

Önce yetim sonra egitim sonra saglik agaçlandirma derken ayni zamanda balik tutmayi da ögretmek adina güzel bir kurumsallasma yapildigini görüyoruz” ifadelerini kullandi.

Hayata Dokunanlar Insani Yardim Dernegi Baskani Hayal Erol ise uygulayacaklari projeler ile topluma temiz bir nesil kazandirmak istediklerini söyleyerek, “Dernegimizde ekip arkadaslarim aslinda yeni degil, yaklasik 5 yildir biz bu süreci devam ettiriyorduk. 5 yillik bu gönüllük ve iyilik severlik noktasinda yaptigimiz bu hareketimizi 2022 yilinda Kizilayin yetim birimiyle devam edip dahil olduk bu birime. Daha sonra 2023 yilinda deprem zamaninda malum o durumu hepimiz yasadik. Ekip olarak çok güzel bir ivme kazandik. Kazandigimiz bu ivme ile de büyüyünce derneklesme yoluna gidelim dedik. 23 Mart itibariyle de dernegimizi kurduk. ‘Amacimiz Sizin Deneginiz’ sloganimizla yola çikiyoruz. Bu anlayisla hareket ediyoruz. Herkese açik bir dernegiz. Tarafsiz ve kimliksiz bir yapi olusturmaya çalisiyoruz. Özellikle ‘Önce Yetim’ basligiyla önce yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklarimizin egitim ve saglik basta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarinda yanlarinda olabilmek. Onlari gelecege iyi bir nesil olarak kazandirabilmek. Ayrica dernegimize kayitli tespit ettigimiz ailelerimizin hem ayni hem de nakdi yardimlarini yapiyoruz. Egitim, saglik ve psikolojik desteklerle de hayatlarina her anlamda dokunmaya çalisiyoruz. Bunun yani sira ‘Canli olan her yerde biz variz’ sloganimizla yola çiktik çünkü hayat her yerde. Biz agaçlandirma projelerimizle bu sene yaklasik bin 24 tane meyve agacimizi topraga diktik. Bunu daha çok arttirmayi planliyoruz, güzel agaçlandirma projelerimiz var. Amacimiz yeni nesillere güzel ve temiz bir çevre birakabilmek. Özellikle bagimlilikla mücadele ile ilgili de projelerimiz var. Insallah uygulayacagimiz projelerle de temiz bir nesli topluma kazandirmaya çalisacagiz. Ben derneklesme sürecinde bize destek olan herkese tesekkür ediyorum. Özellikle de maddi ve manevi destegini hiç esirgemeyen Ibrahim Arik ve esine de tesekkür ediyorum” dedi.

Yardima ihtiyaci olanlarin telefon ya da sosyal medya araciligi ile de dernege ulasabileceklerini söyleyen Hayata Dokunanlar Dernegi Baskan Yardimcisi Handan Arik da konusmasinda, “Bize ulasmak isteyenler dernegimizin telefon numarasindan, sosyal medya adreslerimizden ulasabilirler. Genelde okul üzerinden bize ulasiyorlar, ya da biz okul üzerinden çocuklara ulasiyoruz. Belirli pilot bölgelerimiz var oraya gidip okullarla görüsüyoruz, müdürlerle görüsüyoruz. O sekilde de ailelerimize ulasiyoruz. Yardimlarimizda bir projemiz de su an çalisma asamasinda. Burada sosyal marketimiz var ve her ailemize burada kullanmalari için kart verecegiz. Onlar da gelip aylik ev ihtiyaçlarini, kiyafet ve kirtasiye ihtiyaçlarini buradan karsilayabilecekler” ifadelerine yer verdi.

Eski Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi Necmettin Nursaçan’in duasinin ardindan dernegin açilis kurdelesi protokol üyeleri tarafindan kesildi. Açilista, Vali Çiçek çocuklara hediyelerini takdim etti.
Kaynak: İHA