Zafer Bayrami Nilüfer'de Spor Ve Müzikle Kutlanacak
Nilüfer’de 30 Agustos Zafer Bayrami kutlamalari bu yil bir ilke sahne olacak. Nilüfer Belediyesi, Zafer Bayrami’nda, Bursa’nin ilk Yari Maratonu’nu düzenleyecek. 2 bin kisinin katilmasi beklenen Nilüfer Bursa Yari Maratonu, zafer coskusunu sporla bulusturacak. Nilüfer’de gün boyu sürecek kutlamalarin finali de Duman grubunun konseri ile olacak.

Bu yil Zafer Bayrami kutlamalarinda düzenlenecek Nilüfer Bursa Yari Maratonu ile bir ilk gerçeklestirilecek. Nilüfer Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlügü’nün organizasyonuyla Nilüfer Bursa Yari Maratonu Zafer Bayrami kutlamalarini sporla ve kentle bütünlestirecek.
Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde baslayip yine Halk Evi önünde bitecek maratona yaklasik 2 bin kisinin katilmasi bekleniyor. Gün boyu sürecek maratonla ilgili detaylar Nilüfer Belediyesi Ibrahim Yazici Stadyumu’nda düzenlenen basin toplantisinda açiklandi.
Nilüfer Bursa Yari Maratonu’nun içerigi hakkinda bilgi veren Nilüfer Belediye Baskan Yardimcisi Dr. Sibel Özer, Cumhuriyetin 100. yilinda coskulu bir organizasyona imza atmanin heyecanini yasadiklarini ifade etti.
Özer, “Nilüfer Belediyesi’nin patentini aldigi bu maraton, Bursa’nin ilk yari maratonu. Halk Evi önünden baslayip yine Halk Evi önünde sona erecek 2 bin kisilik bir kosu organizasyonu yapildi. Sabahin erken saatlerinde baslayip aksama kadar sürecek olan maraton süresince Cumhuriyet Meydanimizda yoga, zumba, kay kay yarisi gibi eglenceli etkinlikler ve çesitli atölye çalismalari da yapilacak. Günün bitiminde ise Cumhuriyet Meydani’nda halkimizi Duman konseriyle bulusturacagiz. Bütün Bursalilari kutlama etkinliklerimize davet ediyorum. Sporla, müzikle zafer coskusunu birlestirecegimiz keyifli bir gün yasayacagimizi umuyor, maratonun ana sponsorlarina destekleri için tesekkür ediyorum” dedi.
Organizasyonun önemi ve içerigi hakkinda bilgi veren Nilüfer Bursa Yari Maratonu Direktörü Pinar Uguryol, “Bu dev etkinligi Nilüfer Belediyesi ile birlikte düzenliyor olmak bizim için çok degerli. Maratonumuza Türkiye’nin birçok yerinden büyük ilgi var. Çesitli sehirlerden kayit yaptiranlar var. Milli atletlerimiz ile yabanci atletler de geliyor. Umut ediyoruz ki bu etkinligi gelecek senelerde çok daha genis katilimla gerçeklestirelim. 5 K ve 21 K parkurlarimiz Uluslararasi Maraton ve Mesafe Yarislari Birligi (AIMS) onaylidir. Dolayisiyla bu parkurlar, uluslararasi kabul ediliyor. 5 K ve 21 K’da kosup rekor kiran sporcularimiz, uluslararasi olarak kayda alinacak” seklinde konustu.
Bursa’nin ilk yari maratonunu düzenlemekten gurur duyduklarini söyleyen Parkur Direktörü Osman Argat da maratonun teknik içerigine degindi. Maratonda 10K, 5 K ve çocuk parkurlarinin da oldugunu söyleyen Argat, “Normal zamanlarda hep arabayla, otobüsle geçilen yollari simdi yürüyerek ve kosarak kat etmek hepimiz için ayri bir keyif olacak. Parkurlarin hepsi Nilüfer Cumhuriyet Meydani’ndan baslayip FSM Bulvari, Izmir Yolu, Ata Bulvari, Mudanya Yolu ve tekrar FSM Bulvari’nda devam etmektedir. Zaten Nilüfer’in her kösesinde sporu çocuklara asilayacak çok sayida tesis var. Bunlarla birlikte çocuklari da bu yarisin içine katmak istedik. Bütün parkurlarda AIMS uygulanan, 35-39’dan baslayip 70+’ya kadar degisen kategorilerimiz var. Bütün kategorilere yogun ilgi var” diye konustu.
Sportif Direktör Erçin Çaçan da organizasyonu bir yari maraton degil, spor festivali olarak planladiklarini ifade ederek, “Gün boyu Halk Evi önünde hem sportif faaliyetler hem de Nilüfer Belediyesi’nin düzenleyecegi etkinlikler olacak. Yoga, zumba masterclass, çocuklar için kaykay yarislari gibi etkinlikler olacak. 30 Agustos sabah 07.30 itibariyle de yarisin startlari verilecek” dedi.
Decathlon Iç Anadolu Bölge Etkinlik ve Isbirligi Koordinatörü, Esat Seker de organizasyonda yer almaktan dolayi duyduklari dile getirerek, “Bu tür etkinlikler sporu herkese ulasilabilirligini arttiriyor. Sporun birlestirici gücüne inanarak emegi geçenlere tesekkür ediyorum” diye konustu.
30 Agustos Çarsamba günü saat 07.30’da Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde start alacak Nilüfer Bursa Yari Maratonu, 5, 10, 21 K ve çocuk kategorilerinde gerçeklesecek. Nilüfer Belediyesi Halk Evi önünde baslayacak maraton, Izmir Yolu-Atabulvari-FSM güzergahlarindan geçerek basladigi yerde tamamlayacak. Saat 07.30’da 21 K kategorisiyle baslayacak maratonun 5 K kategorisi startini da Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem verecek.
Nilüfer’de 30 Agustos Zafer Bayrami kutlamalari aksam saatlerinde de özel bir konserle devam edecek. Sevilen grup Duman’in, Halk Evi önünde verecegi konserle Nilüfer’de Zafer Bayrami coskusu katlanacak.
