Sirp Çete Üyesinin Iskenceyle Öldürülmesine Iliskin Davada 1 Saniga Tahliye

Istanbul’un Sariyer ilçesinde Sirp çete üyesi Risto Mijanovic’in pusuya düsürülerek kaçirildigi villada iskenceyle öldürülmesine iliskin görülen davada mahkeme 1 sanigin adli kontrol sartiyla tahliyesine karar verdi. Diger saniklarin tahliye taleplerini reddeden heyet durusmayi erteledi.



Sariyer’de ‘Skaljari’ suç örgütünün üst düzey üyesi olan Risto Mijanovic’in, 11 Eylül 2020 ile 10 Kasim 2020 tarihleri arasinda kaçirilarak götürüldügü villada elleri ile ayaklari bagli, agzi bantli bir sekilde eziyet edildikten sonra öldürülmesine iliskin davanin görülmesine baslandi. Istanbul 40. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada tutuklu saniklar Hakan Kaptan ve Zeljko Bojanic, tutuksuz sanik Milan Vujotic ile taraflarin avukatlari hazir bulundu. Durusmaya baska suçtan tutuklu sanik Radoje Zivkovic ise Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla baglandi.

Durusmada savunma yapan tutuklu sanik Radoje Zivkovic, hiçbir zaman kimseyi kaçirip, iskence edip öldürmedigini söyledi.

Kendisinden ele geçirilen flas bellekten Risto Mijanovic’e yapilan iskence görüntülerinin çiktigi iddia edilen sanik savunmasinda, ‘’O flas bellegi avukat verdi. Karadag’daki dava için. Onlarla hiçbir iliskim yok. Cinayetle hiçbir ilgi ve alakam yok’’ dedi.



‘’Dosyada yer alan ev benim degildir’’

Sariyer’deki villanin sahibi oldugu öne sürülen tutuklu sanik Zeljko Bojanic ise savunmasinda suçlamalari kabul etmeyerek, ‘’Türkiye’ye yasamak amaciyla geldim. Karadag vatandasiyim. Cinayetle hiçbir iliskim yok. Mafya üyesi degilim. Suçlamalari kabul etmiyorum. Dosyada yer alan ev benim degildir. Bu iddianameyi Sirbistan medyasi düzenlemistir. Gerçek olsaydi mutlaka bir delil olurdu. Politik anlamda da yapilmis olabilir” seklinde konustu.



1 saniga tahliye

Alinan savunmalarin ardindan ara kararini açiklayan mahkeme, sanik Hakan Kaptan’i yurt disina çikis yasagi ve adli kontrol sartiyla tahliyesine karar verdi. Diger saniklarin tahliye taleplerini reddeden heyet, durusmayi erteledi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede Karadag vatandasi olan, Türkiye’de ‘Ali Matic’ ismini kullanan ve ‘Skaljari’ suç örgütünün üst düzey üyesi olan Risto Mijanovic’in 11 Eylül 2020’de Istanbul Uskumruköy’de bir restoranda kaçirildigi, 11 Eylül 2020 ile 10 Kasim 2020 tarihleri arasinda öldürüldügü aktarildi. ‘Kavacki’ suç örgütüne mensup sahislarin ‘Skaljeri’ suç örgütünün üst düzey konumunda yer alan üyesi Risto Mijanovic’i pusuya düsürerek Uskumruköy’deki restorana çagirdiklarinin belirtildigi iddianamede, buradan Mijanovic’i kaçirarak restorana yakin mesafede bulunan Zeljko Bojanic’e ait villaya götürdükleri, burada elleri ile ayaklari bagli, agzi bantli bir sekilde sahsa eziyet ettikleri ve daha sonra öldürüp ortadan kaldirdiklari kaydedildi. Hazirlanan iddianamede, süpheli Hakan Kaptan’in ‘silahli terör örgütüne üye olmak’ suçundan 2 yil 6 aydan 6 yila kadar, süpheli Zeljko Bojanic’in ise ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘silahli terör örgütüne üye olmak’ suçundan 4 yil 6 aydan 11 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi.

Iddianamede, süpheliler Radoje Zivkovic ve Milan Vujotic’in ‘eziyet’, ‘birden fazla kisiyle birlikte silahla kisiyi hürriyetinden yoksun birakma’ ve ‘tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme’ suçlarindan agirlastirilmis müebbet hapis ile 4’er yildan 15’er yila kadar hapis cezasina çarptirilmalari istendi.
Kaynak: İHA