Istihdam Garantili Yazilim Kursunda 202 Genç Finale Kaldi

Ahlatci Egitim Saglik ve Yardimlasma Vakfi’nin “Is Garantili Yazilim Kursu” temasiyla baslattigi sosyal sorumluluk projesinde 202 basarili genç yazilimci finale Kaldi.

Istihdam Garantili Yazilim Kursunda 202 Genç Finale Kaldi
Tam ögrenme modeli ile konusunda uzman egitmenlerden online kurulacak interaktif siniflarda ve canli egitmenler esliginde gerçeklestirilecek egitim sonunda basarili olan genç yazilimcilar Ahlatci Holding bünyesinde istihdam edilmeye hak kazanacak.

Çorum Gaz Genel Müdürü Kasim Kahraman, Türkiye’nin artik üreten bir ülke olmasi gerektigini belirterek, "Üreten Türkiye’de üretken gençler olmasi gerekiyor. Bugün üretken gençler için yapilmasi gereken en önemli islere baktigimizda da bilgisayar ve yazilimin geldigini düsünüyoruz. Bu konuda elimizden gelen tüm destegi vermeye devam edecegiz. Yaptigimiz bu çalismayi farkli sirketlerinde, kurumlarinda yapmasini istiyoruz. Önemli olan burada Çorum için neler yapabiliriz. Çorum’daki gençler için neler yapabiliriz. Ilimizdeki issizlik oranini nasil düsürebiliriz. Bizim önceligimiz Çorumlu gençlerin yetismesi. Ahlatci Holding olarak yazalim alaninda biz bir kapi açtik. Yazilim konusunda kendisini ispatlamis olan gençlerimizi istihdam edecegimiz belirttik. Yaklasik 4-5 yildir yazilim konusunda bize gelen bütün talepleri degerlendiriyoruz” dedi.

Yalnizca kadim sehir Çorum için degil, güçlü Türkiye’yi ve gelecek nesilleri desteklemek adina harekete geçerek Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu (BTK)ve Hitit Üniversitesi isbirligi ile baslatilan yazilim kursuna 4 bin 530 aday basvuru yaptigini açiklayan Kahraman, bu adaylardan3 bin 662’sinin seviye tespiti için yapilan ilk sinava katildigini söyledi.



17 Agustos 2022 tarihinde Hitit Üniversitesi tarafindan adaylara yönelik yapilan degerlendirme testi sonunda bin 11 basarili genç BTK Akademi Atölyelerinde ilk asama online egitim programina alindigini anlatan Kahraman, “Ilk asamasi online yapilan kursta 280 saat egitim alan bin 11 kursiyerden 202 genç basarili olmustur. Online yapilan kurslarda bilgi teknolojilerine giris, algoritma, programlama ve veri yapilarina giris, algoritma ve veri yapilari olmak üzere 4 farkli dersten olusan 59 saatlik egitim verilmistir. Her bir ders bitiminde yapilan sinav sonucunda yüzde 80’lik basari saglayan her aday takip eden diger dersi almaya hak kazanmistir. Basarili olan adaylar, HTML5 ile Web Gelistirme, CSS, C#, Güvenli Yazilim Gelistirme, Web Uygulama Güvenligi ve Web Sizma Tekniklerine Giris ve isimli 6 farkli dersten olusan 221 saatlik programda yazilim teknolojilerindeki temel esas egitimleri almislardir” diye konustu.

280 saatlik maratonda basarili 202 genç yazilimci için son asama egitimlerin 17 Haziran 2023 tarihinde baslayacagini bildiren Kahraman, “Kursun ilk asamasini basariyla bitiren 202 kursiyer 17 Haziran - 19 Agustos 2023 tarihleri arasinda toplam 8 grupta 512 saatlik son asamaya interaktif siniflarda yüz yüze gerçeklestirilecek kurslara katilacaklardir. Son asamada kursiyerler toplam 8 grupta es zamanli 4 grup sabah, 4 grup ögleden sonra olacak sekilde HTML5 ile Web Gelistirme, C#, Her Yönüyle SQL Server, Entity Framework Code First, Web API ile Servis Gelistirme ve ASP.NET Core MVC ile Uygulama Gelistirme konularinda egitim alacaklardir. Kurs programi sonunda her sinavdan yüzde 80’lik basari saglayan her aday kursu basariyla tamamlamis olacak ve Ahlatci Holding bünyesinde istihdam edilmeye hak kazanacaktir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA