Doga Harikasi Nemrut'ta Çevre Temizligi

BITLIS – Bitlis’te doga harikasi Nemrut Krater Gölü çevresinde 5 Haziran Türkiye Çevre Haftasi nedeniyle ögrenciler tarafindan çöp toplandi.

Doga Harikasi Nemrut'ta Çevre Temizligi


Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Müdürlügü, Milli Parklar Doga Koruma Il Müdürlügü, Nemrut Jeopark Dernegi ve AKUT tarafindan düzenlenen etkinlik çerçevesinde yaklasik 200 ögrenci kalderada çevre temizligi yapti. Ellerine çöp posetlerini alan ögrenciler ve STK üyeleri, ormanlik alana dagilarak piknikçiler tarafindan çevreye atilan çöpleri temizledi.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bitlis Il Müdür Yardimcisi Abdusselam Tadik, farkindalik kazandirmak için bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Tadik, “Bugün burada 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebeti ile bulunuyoruz. Her ne kadar çevre günü olarak bilinse de ülkemizde Türkiye Çevre Haftasi olarak çesitli etkinliklerle kutlanmaktadir. Hafta basindan beri Van Gölü’müzün etrafindaki ilçelerde hafta ile ilgili çesitli etkinlikler yaptik. Vatandaslarimiza ve ögrencilerimize farkindalik kazandirmak amaciyla hem temizlik olarak hem de farkli senlikler olarak etkinlikler düzenledik. Dünyanin en büyük ikinci krater gölü olan Nemrut Krater Gölü’ndeyiz. Buranin gölü de, suyu da ve ormani da var. Farkli doga güzellikleri bulunmaktadir. Ögrencilerimiz ve sivil toplum kuruluslarimizla beraber farkindalik olusturmak amaciyla buraya gezi düzenledik, ardindan çöp temizligi yaparak katkida bulunmak istiyoruz. Kamuoyu olusturmak adina böyle etkinlikler yapmaya devam ediyoruz. Halkimizdan istedigimiz, buranin dogal güzelliklerinin anlatilmasi ve buradan yararlanirken zarar verilmemesidir” diye konustu.

Kaynak: İHA