Bakan Simsek Açiklamasi 'Kurallara Dayali Politika Olusturma Taahhüdümüzü Teyit Ediyoruz'

Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek, "Yerel ve uluslararasi zorluklar arasinda yol alirken, öngörülebilirligi artirmak için kurallara dayali politika olusturma taahhüdümüzü teyit ediyoruz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek, sosyal medya hesabindan Ingilizce olarak yaptigi açiklamada, 5 yillik aranin ardindan Hazine ve Maliye Bakani olarak yemin ettigini ve bu durumun ayri bir onura sahip olmasini sagladigini dile getirdi. Bakan Simsek, daha müreffeh ve dirençli bir Türkiye olusturmak için yol gösterici ilkelerinin seffaflik, tutarlilik, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik olacaginin altini çizerek, su ifadelere yer verdi:

"Yerel ve uluslararasi zorluklar arasinda yol alirken, öngörülebilirligi artirmak için kurallara dayali politika olusturma taahhüdümüzü teyit ediyoruz. Kisa yollar veya hizli düzeltmeler olmasa da, deneyimimizin, bilgimizin ve özverimizin önümüzdeki potansiyel engellerin üstesinden gelmemize yardimci olacagindan emin olabilirsiniz. Acil önceligimiz, ekibimizi güçlendirmek ve güvenilir bir program tasarlamaktir.”
Kaynak: İHA