Sabah Uyanan Besici Hayatinin Sokunu Yasadi Açiklamasi Kurtlar 170 Küçükbas Hayvani Telef Etti

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde gece saatlerinde ahira giren kurtlar, 60 koyun ve 110 kuzu olmak üzere 170 küçükbas hayvani telef etti.

Sabah Uyanan Besici Hayatinin Sokunu Yasadi Açiklamasi Kurtlar 170 Küçükbas Hayvani Telef Etti
Ilçeye bagli Turan Mahallesi’nde yasayan ve besicilikle ugrasan Mehmet Guzay, yaylada otlanan küçükbas hayvanlarini, yünlerini kirkmak için mahalledeki ahira getirdi. Gece saatlerinde ahira giren kurtlar, 60’i kuzu, 110’u koyun olmak üzere 170 hayvani telef etti. Sabah hayvanlari çikarmak için ahira giden Kuzay, aci manzarayla karsilasti. Hayvanlarinin telef oldugunu gören talihsiz besici neye ugradigini sasirirken, koyunlari kredi ile aldiklarini ve parayi nasil ödeyeceklerini bilmediklerini kaydetti.

“Ahira canavar atladi” diyerek olayi anlatan besici Mehmet Guzay, “Ahirimizin oldugu yer köyün içerisi sayilir. Koyunlarimiz 40 gündür arazide kaliyordu. Kirkim için eve getirdik. Köpeklerin de hepsi bos. Nasil olduysa bu olay oldu. 60’a yakin koyun, 110 kuzu telef oldu. Ahira canavar atladi ve mali kirdi" ifadelerini kullandi.

Turan Mahalle Muhtari Hasan Soykan da, “Bu olayi sabah duydum. Buraya kurt girmis. 170’e yakin koyun ve kuzunun telef oldugunu ögrendim. Çiftçilerimiz köyümüzde küçükbas hayvan besliyorlar ve daglarda yayiyorlar. Kirkim içinde köye geldiler. Kirkimi yaptiktan sonra tekrardan daga çikacaklardi. Çiftçimiz bu mallari kredi ile aldilar. Bu yüzden sikintilari büyük" diye konustu.

Kaynak: İHA