Ömerli Baraji'nda Yarim Saatte 30 Torba Çöp Toplandi

Pendik’te Ömerli Baraji kiyisinda bir araya gelen genci yaslisi her yastan vatandas, piknikçilerin baraj kiyisi ve çevresine attiklari çöpleri hep birlikte topladi. Pendik Belediyesi tarafindan genis katilim ile gerçeklesen etkinlikte yaklasik yarim saatte 30 torba çöp toplandi.

Ömerli Baraji'nda Yarim Saatte 30 Torba Çöp Toplandi
5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayisiyla Pendik Belediyesi tarafindan anlamli bir etkinlik düzenlendi.

Pendik Belediyesi personeli, Pendik Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (PEAK), çesitli STK’lar, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite ögrencilerinin katilimlari ile Ömerli Baraji’nin kiyisi ve çevresinde temizlik yapildi. Minik çocuklardan yetiskinlere her yastan vatandas, piknikçiler tarafindan çevreye atilmis çöpleri toplayarak çöp torbalarina doldurdu. Genis katilimin oldugu temizlik etkinliginde yaklasik yarim saatte 30 çöp torbasi çöplerle doldurulmus oldu. Dünya Çevre Gününe dikkat çekmek için düzenlenen etkinlikte çöp toplayan küçük çocuklar çevre temizligi konusunda bilgi ve tecrübe edindi. Çöp toplama aktivitesinin ardindan çocuklar baraj kiyisinda uçurtma uçurarak eglenceli vakit de geçirdi.

Üniversite ögrencisi Feray Yildirim, “Bugün Çevre Haftasi etkinliginde doga için çöp toplamaya geldik arkadaslarimizla beraber. Hem projeye katkimiz oldu hem de güzel zaman geçiriyoruz. Bizim de katkimiz olsun istedik” dedi.

Etkinlige katilan Mehtap Kiliçoglu, “3 ve 6 yas grubumuzla çöp topluyoruz, çevremizi koruyoruz. Aslinda bireysel olarak sosyal sorumlulugumuzu bu etkinlik ile yerine getirmis oluyoruz. Günün sonunda onlar ‘agaç bizim, deniz bizim, mavi bizim, yesil bizim’ bunu ögrenecekler. O yüzden elimizden geldigince çevremizi temiz tutmaliyiz” diye konustu.

Pendik Belediyesi Temizlik Isleri Müdürü Ersin Er, “Bugün Dünya Çevre Günü dolayisiyla Pendik Belediyesi olarak STK’larin katilimlari üniversiteler ve okullarin katilimlari ile ilk önce sabah Aydos Ormaninda baslayan etkinlikle, daha sonrasinda baraj çevresindeki kirlilikleri ortadan kaldirmak noktasinda, çevre etkinligi olusturduk” dedi.

Kaynak: İHA