Baskan Yalçin Açiklamasi 'Açiklanan Kabine Türk Sanayicisine Heyecan Vermistir'

Kayseri OSB Baskani Mehmet Yalçin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan kamuoyuna açiklanan Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi Kabinesi’ne iliskin açiklamada bulundu.

Baskan Yalçin Açiklamasi 'Açiklanan Kabine Türk Sanayicisine Heyecan Vermistir'
Baskan Yalçin, “Açiklanan kabine, üretim, istihdam ve ihracat odakli büyüme hedeflerine odaklanan Türk sanayicisine heyecan vermistir. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde çalisacak olan yeni kabinenin, ülkemize ve milletimize hayirlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum" dedi.

Baskan Yalçin açiklamasinda; “14 Mayis 2023 tarihinde yapilan 28. Dönem milletvekilligi ve Cumhurbaskanligi seçimi ve hemen akabinde 28 Mayis’ta gerçeklestirilen Cumhurbaskanligi seçiminin 2. Turu sonrasinda yasanan gelismeleri bizler de sanayiciler olarak pür dikkat takip ettik. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan tarafindan yeni kabinenin açiklanmasinin ardindan büyük bir heyecan duyduk. Özellikle ekonomi yönetimi baglaminda yeni kabinenin önemli isler yapacagina olan inancimiz tamdir” ifadelerini kullandi. Türkiye’nin son açiklanan büyüme rakamlari ve ihracat kapasitesi göz önüne alindiginda önemli gelismeler yasandigina dikkati çeken Baskan Yalçin; “Türkiye Yüzyili’na adim attigimiz bu önemli günlerde sosyo-ekonomik politikalarin saglamligi büyük önem tasimaktadir. Türkiye’nin gelismis 20 büyük ekonomi içindeki sirasini ilk 10’a yükseltmek için istikrarin saglandigi bir ortamda üretim ve ihracat yapmak sanayicilerimizin de lehine olacaktir. Yeni Kabinemizden, Türkiye’nin her alandaki sikintilarini kisa sürede çözebilecek adimlar atmasini beklemekteyiz. Yeni kabinenin bu gücü tasidigina inaniyoruz” diye konustu.

"Özhaseki ve Kacir isimleri bizim için büyük sans"

Baskan Yalçin, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani olarak Mehmet Özhaseki ve Sanayi ve Teknoloji Bakani olarak da Mehmet Fatih Kacir isimlerinin görev almasini da ayrica degerlendirdi. Baskan Yalçin; “Kayseri siyasetinin önemli ismi Sayin Mehmet Özhaseki’nin, Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanan Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi Kabinesi’nde Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani olarak görevlendirilmesinden dolayi büyük bir memnuniyet duydum. Bununla birlikte Kayseri OSB olarak bagli bakanligimiz olan Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’nin basina getirilen Sayin Mehmet Fatih Kacir ismi bizim için büyük sans olmustur. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanimiz Sayin Mehmet Özhaseki ve Sanayi ve Teknoloji Bakani olarak da Mehmet Fatih Kacir’in sahsinda tüm kabine üyelerine yeni görevlerinde basarilar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA