Cumhurbaskani Yardimci Yilmaz, Hayatini Kaybeden Milletvekilinin Ailesine Taziyelerini Iletti

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, 6 Subat depreminde hayatini kaybeden Yakup Tas’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Cumhurbaskani Yardimci Yilmaz, Hayatini Kaybeden Milletvekilinin Ailesine Taziyelerini Iletti
Depremde hayatini kaybeden 27. Dönem AK Parti Adiyaman Milletvekili Yakup Tas’in ailesinin merkeze bagli Börgenek köyündeki evine giden Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, taziye dileklerini iletti.

Cevdet Yilmaz, burada yaptigi açiklamada, “Cumhurbaskanimizin selamlarini, taziye dileklerini sizlere getirdim. Yakup kardesimize ve tüm depremzedelere taziyelerini bir kez daha sunmak istiyorum. Kendisi de zaten sürekli deprem bölgesine geldi. Bir sosyal medyada konusanlar, klavyenin basina geçip sadece parmaklarini yoranlar var, bir de gerçekten deprem bölgesine gelip halkimiza destek olanlar var. Yakup kardesimizi kaybettigimiz için çok üzgünüz. Insallah Cenab-i Allah sizleri cennetinde bulustursun. Allah rahmet eylesin, ailesine bassagligi diliyorum” dedi.

Deremin ülkemizin bir gerçegi oldugunu vurgulayan Yilmaz, “Deprem ülkemizin gerçegi ama bize düsen deprem riskini görüp, ona göre tedbir alarak sehirlerimizi ona göre kurmaktir. Önümüzdeki dönemde özellikle fay hatlarinin geçtigi yerlerde yapilasma olmamasi konusunda çok büyük titizlik gösterilecek insallah. Diger taftan kentsel dönüsümde çok önemli ama maalesef bunu geçmiste engelleyenler oldu. Fakat yasadigimiz bu aci hadiseler bize bir kez daha gösterdigi ki, eski yapilarin hizli bir sekilde dönüsmesi gerekiyor. Burada da yine devlet millet el ele hareket etmek durumundayiz” ifadelerini kullandi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, daha sonra TOKI tarafindan Örenli Mahallesi’nde yapilan kalici deprem konutlari alanina geçerek, örnek daireyi gezdi.
Kaynak: İHA