Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi 'Ülkemizin Huzur, Esenlik Içinde Bu Bayrami Tamamlamasini Temenni Ediyoruz'

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, "Ülkemizin huzur, esenlik içinde bu bayrami tamamlamasini temenni ediyoruz" dedi.

Bayram namazini Keçiören’deki Büyük Ankara Camii’nde kilan Yilmaz, daha sonra cami çikisinda bekleyen basin mensuplarina konustu.

Kahramanmaras merkezli depremlerin yol açtigi yaralarin en kisa sürede sarilacagini belirten Yilmaz, su ifadeleri kullandi:

“Bu bayrama çesitli sikintilarla giren insanlarimiz da mutlaka var. Onlara da kolayliklar diliyorum, hastalarimiza sifalar diliyorum. Ne kadar zorluklar sikintilar olsa da bayram bir teselli, bir güzellik. Bayramin özellikle çocuklarimiz için neseyle geçmesini temenni ediyorum. Bayrami güzel anilarla tamamlamalarini sevgili çocuklarimizin temenni ediyorum. Büyüklerimizin ellerinden öpüyoruz, hastalarimiza sifalar diliyoruz. Ülkemizin huzur, esenlik içinde bu bayrami tamamlamasini temenni ediyorum. Çok sükür, huzur ve istikrar içinde yoluna devam eden bir ülkede yasiyoruz ancak dünyanin farkli cografyalarinda sikintilar içinde olan, bayrami bizim kadar rahat, huzur içinde karsilama imkanina sahip olmayan Müslüman kardeslerimiz de var. Onlara da en kisa sürede sikintilarindan kurtulmayi Cenab-i Allah’tan niyaz ediyoruz."

Yilmaz, bayramlarin insanlarin dayanisma ve yakinlasmasi, küskünlerin barismasi ve kucaklasmasi için vesile oldugunu dile getirerek, "Bu bayramin da ülkemizin, milletimizin birligine, kardesligine, dayanismasina katkida bulunmasini ve bu kardesligi, birligi, beraberligi pekistirmesini temenni ediyorum."
Kaynak: İHA