Bakan Koca Açiklamasi 'Hatay'in 40 Yillik Saglik Sorunu Çözülmüs Olacak'

Bayram Namazini Hatay’da kilan Saglik Bakani Fahrettin Koca, yapimi tamamlanan, devam eden ve ihalesi yapilan hastanelerin tamamlanmasiyla birlikte Hatay’in 30-40 yillik saglik sorunu kalmayacagini söyledi.

Bakan Koca Açiklamasi 'Hatay'in 40 Yillik Saglik Sorunu Çözülmüs Olacak'
Saglik Bakani Fahrettin Koca Kurban Bayrami namazini 6 Subat depremlerinden en agir hasari alan Hatay’da Haci Cuma Kahraman camisinde kildi. Bakan Koca namaz çikisi çocuklarla ve vatandaslarla bayramlasti. Burada bir basin açiklamasi yaparak herkesin bayramini kutladi. Buruk bir bayram yasadiklarini dile getiren Koca, “6 Subat Maras-Hatay depremi üzerinden 143 gün geçmis oldu. Bir felaketin acilarini yasiyoruz. Ilk günden itibaren Hatay’da olmaya gayret ettik. Kederliyiz çünkü çok canimizi kaybettik. 50 binin üzerinde vatandasimiz vefat etti. Hayatlarini kaybeden tüm vatandaslarimiza Allah’tan rahmet vatandaslarimiza sabirlar diliyorum.” dedi.

“Öncelik yasam sartlarini düzenlemek”

Koca açiklamasinda önceliklerinin yasam sartlarini düzenlemek oldugunu belirtip, “Hatay’in sorunlari büyük. Bundan sonraki süreçte, ilk planda yapmayi hedefledigimiz, yasama sartlarini düzenleme çabasi içerisinde olmak. Bunun disinda tarihi dokusuyla, kültürel yapisiyla, korunarak yeni Hatay’i insa etmek olacaktir. Sayin Cumhurbaskanimizin bu noktada özellikle ifade ettigi sekliyle. Ilk etap konutlarin 1 yil içerisinde teslimi planlaniyor. Yapilmasi gereken 197 bin konutun oldugunu biliyoruz. 40 bina yakin konutunda ihalesinin yapildigini biliyoruz. En erken teslimi noktasin dada bizler takipçisi olacagiz.” dedi.

“Hatay’in 40 yillik saglik sorunu çözülmüs olacak”

Koca, tamamlanan, yapimi süren ve ihalesi gerçeklestirilen hastanelerin tamaminin hizmete girmesiyle Hatay’in 40 yillik saglik sorunu kalmayacagina vurgu yaparak, “Bildiginiz gibi Defne hastanemizi açtik. Önümüzdeki 2-3 hafta içerisinde tüm birimleriyle devreye girmis olacak. Iskenderun’da 200 yatakli hastanemizi de önümüzdeki 2-3 hafta içerisinde hizmete hazir hale getirmis olacagiz. Geçtigimiz ay Iskenderun’da 600 yatakli hastanenin ihalesi yapilip yer teslimi de yapilmisti, onun insaati da basladi.

Bunun disinda Hatay ve Antakya bölgesinde, Hatay Egitim ve Arastirma Hastanesinin de insaati hizla devam ediyor. Önümüzdeki 1.5 en geç 2 ay içerisinde 4000 yatakli hastanemizde tüm birimleriyle devrede olmus olacak. Hatay sehir hastanemizin ise plani devam ediyor. 2 ay içerisinde bu plani bitmis olur. Ardindan bin yatakli bu hastanenin ihalesi yapilarak hizla insaatina baslamis olacagiz. Bu hastanelerin devreye girmesiyle Hatay’in önümüzdeki 30 belki de 40 yillik saglik sorunu çözülmüs olacak.” dedi.

“Tarihi ve kültürel yapi korunacak”

Koca, tarihi ve kültürel dokunun korunacagini ifade edip, “Hatay’in tarihi ve kültürel dokusu, Ulucami, Alimineccar camisi, meclis binasi, Beyazit-i Bestami hazretlerinin türbesi dahil olmak üzere bunlarinda planlari yapilmaya baslandi. Restorasyon ve insa çalismalari da en kisa zamanda yapiliyor olacak.” dedi.

“Hatay’imizi yalniz birakmayacagiz”

Koca, Hatay’i yalniz birakmayacaklarina vurgu yaparak, “Ben özellikle Hatay’imizla yakindan ilgilenmeye devam ediyorum. Bundan sonraki süreçte de bu gayretimi yogun bir sekilde sürdürmeye devam ediyor olacagim. Hatay’in insanlariyla ünsiyet anlaminda da memleketimiz oldu. Bundan sonra süreçte bu sorunlari hep birlikte çözecegimizden emin olun. Devletimiz bu sorunlari çözmeye kudretli bundan emin olalim. Aziz milletimiz bir oldugunda çözülemeyecek bir hiç sorunumuz olmadigini bilelim.” seklinde konustu.

“Kederli geçen ikinci bayram”

Koca, kederli geçen ikinci bayram oldugunu ifade ederek sunlari söyledi.

“Kederli olarak geçirdigimiz ikinci bayramimiz bu. Bu bayrami kederli geçirmemiz, can kaliplarimizin fazla olmasi dolayisiyladir. Allah hepimize sabirlar versin. Milletimize sabirlar versin. Devletimiz ve milletimiz var olsun. Tekrar hepinizin bayrami kutlu olsun.”

Koca ayrica acemi kasaplar konusunda uyarida bulunarak vatandaslardan kurbanlari ehil kisilere kestirmelerini istedi.

Bakan kocanin gün içerisinde mezarlik ziyareti, sehitlik ziyareti, konteyner ve çadir kentleri ziyareti ile Defne Hastanesi ve diger hastane insalarini incelemesi bekleniyor.
Kaynak: İHA