Yildirim'da Atiklar Hediyeye Dönüstü

Yildirim Belediyesi’nin, kaynaklarin dogru kullanimi konusunda farkindalik olusturmak için hayata geçirdigi ‘Atik Toplama Günleri’ne, vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Yildirim'da Atiklar Hediyeye Dönüstü
Yildirim Belediyesi, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayelerinde baslatilan, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan hassasiyetle yürütülen ‘Sifir Atik’ projesine tam destek veriyor. Yildirim Belediyesi, çevre bilincini gelistirme ve kaynaklarin dogru kullanimi konusunda farkindalik olusturan projelerinden birisini daha tamamladi. 22- 23 Haziran Atik Toplama günleri etkinligi çerçevesinde düzenlenen ‘Atigini Geetir Hediyeni Götür’ kampanyasina Yildirimlilar yogun ilgi gösterdi. Ahmet Taner Kislali Meydani’nda olusturulan toplama noktalarinda; 7 bin 230 kilogram eski kitap, 208 kilogram mavi kapak, 630 litre atik yag, 200 kilo atik pil ve 475 kilo elektronik atik toplandi. Kampanyaya katilan vatandaslara kahve fincani, led ampul, matara gibi 847 hediye ve 18 bin 75 lira degerinde hediye çeki verildi.

Yildirimlilarin kampanyaya yogun bir ilgi gösterdigini aktaran Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Çevreyi koruma ve kaynaklarin dogru kullanimi konusunu çok önemsiyoruz. Bu konularda farkindalik olusturmak ve insanlarimizi tesvik etmek için etkinlikler düzenliyoruz. Bu minvalde düzenledigimiz kampanyamiza destek veren katilan hemsehrilerimize Yildirim ve çocuklarimiz adina tesekkür ediyorum “dedi.

Kaynak: İHA