Üsküdar'da Asirlik Çinar Agacinin Caddeye Devrilmesi Kameraya Yansidi

Üsküdar Çengelköy’de devasa büyüklükteki bir çinar agaci kökünün çürümesi sonucunda ana caddeye devrildi. Cadde üzerindeki bir binaya da zarar veren çinar agaci sebebiyle cadde trafige kapatildi. Agacin devrilme anlari güvenlik kamerasina yansidi.

Üsküdar'da Asirlik Çinar Agacinin Caddeye Devrilmesi Kameraya Yansidi
Üsküdar Çengelköy’de devasa büyüklükteki bir çinar agaci kökünün çürümesi sonucunda ana caddeye devrildi. Olay, Üsküdar Çengelköy Mahallesi Çengelköy Caddesi üzerinde bulunan devasa büyüklükteki bir çinar agaci kökünün çürümesi sebebiyle caddeye ve cadde üzerindeki iki katli binanin üzerine gürültüyle devrildi. Ihbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Öte yandan, Pazar günleri oldukça kalabalik olan bölgenin bayram tatili sebebiyle tenha olmasi olasi bir faciayi önledi. Polis tedbir amaçli caddeyi trafige kapatti. Bölgeye güvenlik seridi çeken polis ekipleri önlem aldi. Görevliler, olay yerine getirilen bir vince çikarak devrilen agacin dallarini kesti. Çinar agacinin parçalara ayrilarak kaldirilmasindan sonra cadde trafige açildi. Öte yandan çinar agacinin devrildigi anlar güvenlik kamerasina yansidi.

“150 yillik agaçti”

Olayla ilgili konusan Mehmet Karaca, “Agacimiz en azindan 150 senelik vardi. Devamli araçlar çarpiyordu. Allah’tan o sirada kimse geçmiyordu. Birdenbire sesler geldi ve devrildi. Burada bu tür agaçlardan çok var. Bunlar yasli agaçlar önlem alinmasi lazim. Ses duyunca baktigimda devrildigini gördüm. Daha önce çinar altinda da olmustu. Orada bir kisi ölmüstü” dedi.

Furkan Bozkurt isimli vatandas, “Disari çikmistim ses geldi. Saniyeler sonra evlerin üzerine agaç devrildi. Camlar kirildi. Arkadaslarimizla kafe ve agacin altini kontrol ettik, Allah’tan kimse yoktu. Ilk biz deprem oldu zannettik, çok korktuk” diye konustu.

Basir Hoser isimli vatandas ise, “Ben bildim bileli burada agaç var. Kafenin tentesi ve binanin camlari kirildi. Iyi ki kimsenin üzerine devrilmedi” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA