Ulubatli Hasan Mahallesi'nin Altyapisi Yenileniyor

Adana Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI) sehir genelinde sürdürülen altyapi çalismalari kapsaminda Yüregir ilçesine bagli Ulubatli Hasan Mahallesi’nin birlesik sistem çalisan kanalizasyon ve yagmur suyu hatlarini ayristiriyor. Böylece, yogun yagislarda meydana gelebilecek su baskini tehlikesi olabildigince azaltilmaya çalisiliyor.

Ulubatli Hasan Mahallesi'nin Altyapisi Yenileniyor


Yeni nesil, daha saglikli ve dayanikli borular kullaniliyor

Ulubatli Hasan Mahallesi’nde mevcut kanalizasyon ve yagmur suyu hatlari birlesik sistem nedeniyle zaman zaman soruna neden oluyordu. Özellikle siddetli yagislar sonrasinda olusan su baskinlari nedeniyle mahalle sakinlerinin yasami olumsuz yönde etkileniyordu. ASKI ekipleri, Adana’nin birçok noktasinda oldugu gibi, Ulubatli Hasan Mahallesi’nde de mevcut hatlari büyüterek yenilemek için harekete geçti. Eski borularin yerine daha büyük çaplarda ve daha saglikli, dayanikli olan yeni nesil borularin kullanildigi çalisma kapsaminda birlesik sistem çalisan hatlarin ayristirilmasi saglaniyor.

Siddetli yagislarda meydana gelen su baskini sorunu ortadan kalkiyor

Çalismalari yerinde incelemek ve vatandaslarla bir araya gelmek için Ulubatli Hasan Mahallesi’ni ziyaret eden Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, "Birlesik sistem çalisan hatlarda atik sular ve yagmur sulari bir arada birikiyor ve siddetli yagmur yagdigi zaman su geri çikabiliyor. Projemiz sona erdigi zaman yagmurda evleri su basmayacak" dedi.

Baskan Zeydan Karalar, Adana’nin birçok noktasinda birlesik kanalizasyon ve yagmur suyu hatlarinin ayristirildigini ifade etti.

Projenin tamamlanmasiyla birlikte kanalizasyon hatti boru çaplarinin artmasi sayesinde atik su sistemi daha rahat çalisacak; yagmur suyu hattinin ayri olmasiyla da suyun tahliyesi sorunsuz gerçeklestirilerek mahallede yasanan su taskinlari son bulacak.

Altyapiyi güçlendirecek ve su baskinlarina son verecek büyük projelere imza atarak 2019 yilindan bu yana 337 kilometre kanalizasyon ve yagmur suyu hatti insa eden Adana Su ve Kanalizasyon Idaresi, yeni çalismalar için de hazirliklarini sürdürüyor.
Kaynak: İHA