Nilüfer'de Pazaryerleri Islevsel Hale Getiriliyor

Nilüfer Belediyesi’nin 3 mahallede hizmete sunmayi planladigi pazar yerlerinde çalismalar devam ediyor. Ataevler, Çamlica ve Altinsehir’de modern yapilariyla hayata geçirilecek projeler, bölgelerin birçok ihtiyacini karsilarken daha konforlu bir ortamda da alisveris imkâni sunacak.

Nilüfer'de Pazaryerleri Islevsel Hale Getiriliyor
Nilüfer Belediyesi Ataevler, Çamlica ve Altinsehir’de pazar yerlerini yenileyerek bölgelerdeki vatandaslara hem modern ortamda hizmet sunacak, hem de Pazar alanlarina birden fazla islev kazandirarak bölgenin birçok ihtiyaca cevap verecek. Bu maksatla Çamlica, Ataevler ve Altinsehir mahallelerindeki pazar alanlari ihtiyaca uygun yeni projelerle yeniden insa ediliyor.

Nilüfer Belediyesi’nin Ataevler Mahallesi’ne kazandiracagi ve bünyesinde muhtarlik, bölgesel otopark, kapali pazaryeri ve sosyal alanlari barindiran Ataevler Yasam Merkezi’nde çalismalar devam ediyor. 5 bin 416 metrekare taban alanina sahip projede yaklasik 200 araçlik otopark yapilacak. 4 bin 400 metrekarelik pazaryeri bulunan projede, ticaret alanlari da yer alacak.

Nilüfer Belediyesi’nin hayata geçirecegi modern pazaryeri projelerinden biri de Çamlica Mahallesi’nde hayat buluyor. Ocak ayinda çalismalarina baslanan Çamlica Kapali Pazar Alani, toplam 2 bin metrekare kapali alana ve bin 741 metrekare açik alana sahip. Modern hizmet vermesi planlanan proje çerçevesinde bölgeye bir de meydan kazandirilacak. Pazar alaninin terasi meydan olarak düzenlenerek bölgede örnek bir çalismaya imza atilacak. Proje bünyesindeki kapali alanin içinde ayrica Çamlica Mahalle Muhtarligi ve Mahalle Iletisim Merkezi’nin yani sira tuvaletler, bebek bakim odasi, çay ocagi, zabita ofisi yer alacak. Projede bölgede hizmet veren postane ofisine de bir yer ayrilacak. Modern ve kullanisla hale gelecek olan Çamlica Kapali Pazar Alani, pazarin olmadigi günlerde de otopark olarak bölgeye hizmet verecek. Kapali pazar alaninin üst teras kismina ise bin 741 metre kare açik alanda meydan düzenlemesi yapilacak. Çamlica Mahallesi’ne yeni bir çehre kazandiracak projenin yil sonunda tamamlanmasi hedefleniyor.

Nilüfer Belediyesi’nin bir diger pazar yeri projesi de Altinsehir Mahallesi’nde hayata geçiriliyor. Bölgede 2 bin 10 metrekarelik bir alanda uzun süredir hizmet veren pazar alaninin üzeri kapatilarak daha modern bir yapiya kavusturuluyor. Çelik konstrüksiyon üzeri asma germe membran sistemi ile kapatilacak olan pazar alaninda çalismalarin yüzde 40’i tamamlandi. Taban izgara çalismalari devam eden pazaryerinde önümüzdeki günlerde zemin asfalt ve çati kapatma çalismalarina baslanacak.
Kaynak: İHA