Mugla'da 41 Göçmen Ile Iki Organizatör Yakalandi

Mugla Il Jandarma Komutanliginin düzensiz göçmen hareketlerinin önüne geçilmesi amaciyla sürdürdügü çalimalar sonrasi Aydin Milas girisi Bafa yol kontrol noktasinda 41 düzensiz göçmen ve iki organizatör yakalandi.

Mugla'da 41 Göçmen Ile Iki Organizatör Yakalandi
Bafa yol kontrol noktasinda jandarma ekipleri tarafindan kontrol için durdurulmak istenen 34 plakali bir kamyonet dur ihtarina uymayarak kaçmaya basladi.

Yapilan fiziki takip sonrasi kamyon durduruldu. Kamyon kasasinda yapilan kontrolde çok sayida düzensiz göçmen ile karsilasildi.

Kamyon kasasinda yapilan kontrolde; 5 Pakistan, 15 Suriye, 21 Afganistan uyruklu olmak üzere toplam 41 göçmenin yasadisi yollarla ülkeyi terk etmeye çalistiklari tespit edildi.

Göçmenlerin kaçislarina yardimci olan organizatörler M.B.G. ve E.S.G. isimli süphelilerde suçüstü yakalanarak gözaltina alindi.

Milas Cumhuriyet Bassavciligi’nin koordinesinde yürütülen operasyon sonrasi yakalanan 41 düzensiz göçmen islemlerinin ardindan sinir disi edilmek üzere Ula Geri Gönderme Merkezine gönderildi. Operasyonda yakalanan M.B.G. ve E.S.G. isimli iki organizatör ise Jandarmadaki islemlerinin ardindan çikarildiklari adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildiler.
Kaynak: İHA