Diyarbakir'in Sakli Cenneti Hafta Sonu Ziyaretçilerinin Rotasinda

Diyarbakir’in kaplicalariyla ünlü Çermik ilçesinde bulunan Seyhandede Selalesi, dogal güzelligiyle hafta sonunda ziyaretçilerini agirliyor.

Diyarbakir'in Sakli Cenneti Hafta Sonu Ziyaretçilerinin Rotasinda
Sicak havanin etkisini sürdürdügü Diyarbakir’da, doga tutkunlari hafta sonunu firsat bilerek Çermik’teki Seyhandede Selalesi’ne giderek vakit geçiriyor.

Kus sesleri esliginde selalenin manzarasini izlemek isteyenler, zorlu patikadan asagi inip bir yandan da biriken gölette yüzme firsati buluyor. Selaleye, Diyarbakir’in yani sira çevre illerden de ziyaretçi geliyor.

Ailesiyle birlikte hafta sonunu selalede degerlendiren Ismail Aktas, Diyarbakir’in sirin, küçük ilçesi olan Çermik’te dogal güzelligi olan Seyhandede Selalesine geldiklerini, selalenin Güneydogu’da çok da bilinen bir yer olmadigini söyledi.



“Derin bir vadi olmasi nedeniyle Akdeniz kanyonlarini andiriyor”

Bölge insani, her zaman rahatlikla gelip keyif alinabilecegi bir yer oldugunu belirten Aktas, “Burasi tek kelimeyle sahane bir yer. Sehrin kalabaligindan bunalan insanlar için, uzun zamandir bir yerlere gitmek isteyip gidemeyen insanlar için hafta sonu kaçamagi olarak çok güzel bir yer. Derin bir vadi olmasi nedeniyle Akdeniz kanyonlarini andiriyor olabilir” dedi.

Kaynak: İHA