Cumalikizik Orman Parki'nda Sona Dogru

Yildirim Belediyesi, Yildirim’a 5 yilda 3 milyon metrekare yesil alan vizyonu çerçevesinde ilçeye kazandirdigi 100 bin metrekarelik Cumalikizik Orman Parki açilis için gün sayiyor.

Cumalikizik Orman Parki'nda Sona Dogru
Yildirim Belediyesi, ilçenin adiyla özdeslesen ‘yesil’ kimligini Yildirim’a yeniden kazandirmak için çalisiyor. Ilçedeki yesil alan miktarini 3 milyon metrekareye çikararak, kisi basi düsen yesil alan miktarini arttirmayi hedefleyen Yildirim Belediyesi, Balaban Mesire Alani ve Büyüksehir Belediyesi destegi ile ilçe kazandirilan Vakif Bera Kent Parki’ndan sonra 81 bin metrekaresi orman konseptine göre özel mera karisimi ile yesillendirilen toplam 100 bin metrekarelik alana Sahip Cumalikizik Orman Parki’nin yapimini tamamladi. Kisa süre içerisinde hizmete açilacak olan Cumalikizik Orman Parki’nda 50’s i kamelya olmak üzere 250 adet piknik oturma alani, 360 araçlik otopark, orman konseptine uygun oyun alani, mescit, büfe gibi birimler yer aliyor.

Bursa’nin dolayisiyla Yildirim’in ‘yesil’ ile özdeslestigini hatirlatan Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Ancak sehrimizin maalesef hizli ve plansiz büyümesi Bursa’nin ve Yildirim’in yesil kimligine önemli bir darbe vurdu. Bunu telafi etmek, bizden sonraki nesillere daha yesil bir Yildirim birakabilmek adina projeler geçiriyoruz. Büyüksehir Belediyemizin de destegi ile Gökdere Millet Bahçesi ve Vakif Bera Kent Parki, Balaban Mesire Alani gibi önemli yatirimlar kisa sürede Yildirim’a kazandirildi. Simdi de Cumalikizik’i tamamladik. Cumalikizik Orman Parki, Yildirim’in Bursa’nin dünyaya açilan penceresi konumunda olan Cumalikizik’in degerine deger katacak” dedi.

Kaynak: İHA