Bayram Tatili Yolundaki Sürücülere Uyari

Konya’da bayram tatili dolayisiyla sehirler arasi karayollarinda araç yogunlugu artarken, trafik polis ekipleri uygulamalari arttirdi. Uzmanlar, sürücüleri yorgun, uykusuz araç kullanmamalari konusunda uyardi.

Bayram Tatili Yolundaki Sürücülere Uyari
Konya Il Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Sube Müdürlügü, Kurban Bayrami tatili nedeniyle karayollarinda olusacak yogunluga karsi denetimlerini siklastirdi. Bayram tatili boyunca Konya genelinde bin 343 ekip, 2 bin 588 personel huzurlu ortam ve saglikli trafik için görev alacak. Konya’yi çevre illere baglayan karayollarindaki uygulama noktalarinda denetim yapan trafik polis ekipleri, sürücülere asiri hiz, emniyet kemeri takma ve uykusuz araç kullanmamalari gibi konularda uyarilarda bulundu.

"Sürücülerin hiz kurallarina uymalarini ve telefona degil, yola bakmalarini öneriyoruz"

Denetimlerle bayram boyunca kazalarin en aza indirilmesinin amaçlandigini aktaran Konya Bölge Trafik Denetleme Sube Müdürlügünde görevli Komiser Yardimcisi Yakup Porsuk, "Her bayramda oldugu gibi bu bayramda da Konya’da Konya Emniyet Müdürlügü olarak 202 ekip 476 personelle 24 saat görevimiz basinda olacagiz. Trafik birimi olarak 4 koldan vatandaslarimizin huzur ve güven içerisinde bayramlarini geçirebilmesi için büyük bir özveri ile çalismaya devam ediyoruz. Bayram nedeniyle sehirlerarasi yollarda trafigin artacagini düsünüyoruz. Bu nedenle özellikle sürücülerimizin imkanlari varsa, seyahatlerini son güne birakmamalarini ve yola çikmadan önce araç bakimlarini yaptirmalarini öneriyoruz. Sürücülerimizin yolculuklari boyunca takip mesafesini dikkat etmelerini yorgun, uykusuz, hiz kurallarina uymalarini ve telefona degil yola bakmalarini öneriyoruz. Sürücülerimizin özellikle emniyet kemerlerini takmalarini rica ediyoruz. Çünkü meydana gelen kazalarda emniyet kemeri ölüm ve yaralanmalarda büyük rol aliyor. Ayrica uzun yolculuk yapan sürücülerimiz 2 saatte bir mola vermelerini ve araçtan çikarak 10 dakika temiz hava almalarinda fayda var. Sürücülerimiz bu kurallara uydugu sürece bayramlarimizda daha güvenli yolculuklar olacagini düsünüyoruz" dedi.



"Tüm sürücülerin kurallara uymasi büyük önem tasimaktadir"

Konya Il Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Sube Müdürlügünde görevli polis memuru Metehan Bilgiç ise, "Bayramin birinci günü kurban kesim noktalarinda Trafik Denetim Sube Müdürlügü olarak 42 ekiple görev alacagiz. Trafik akisinin saglanmasi konusunda tüm sürücülerin kurallara uymasi büyük önem tasimaktadir. Sevdiklerimize kavusma olan bayram ziyaretlerinde seyahat sürecince emniyet kemerlerimizi takalim. Asiri hizdan kaçinalim, cep telefonu ile konusmayalim ve kesinlikle takip mesafelerini koruyalim" diye konustu.

Yola çikan sürücüler de bayram nedeniyle siklastirilan uygulamalarin meydana gelebilecek kazalar ve olusabilecek olumsuzluklara karsi etkili olacagi için memnun olduklarini ifade ettiler.
Kaynak: İHA