Bakan Ersoy Açiklamasi 'Antalya'ya Havadan Günlük 90 Ila 100 Bin Arasinda Yabanci Turist Girisi Oluyor'

Turizm sezonunun canlandigina dikkat çeken Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, "Antalya havalimanlarindan günlük 90 ila 100 bin arasinda yabanci turist girisi oluyor. Turistlerin otellerine daha rahat gidebilmeleri için karayollari üzerinde bir takim iyilestirmeler yapilacak. Sezon disinda da bölgede turizmin gelirlerini 12 aya yaymak istiyoruz. Bu nedenle öncelikli olarak ören yerlerimizi ön plana çikarmak gerekiyor" dedi.

Bakan Ersoy Açiklamasi 'Antalya'ya Havadan Günlük 90 Ila 100 Bin Arasinda Yabanci Turist Girisi Oluyor'
Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Alanya’da yapacagi ziyaret turuna AK Parti Alanya Ilçe Teskilatini ziyaret ederek basladi.

AK Parti Alanya Ilçe Baskani Mustafa Toklu, 3 kademe yönetim kurulu üyeleri, mahalle baskanlari ve meclis üyeleri ile bir araya gelen Bakan Ersoy’a AK Parti Antalya Il Baskani Ali Çetin ve AK Parti MKYK Üyesi, Antalya Milletvekili Mustafa Köse eslik etti.

Ilçe teskilatina tesekkür etti

Türkiye için önemli bir seçimi geride biraktiklarini, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a millet tarafindan 5 yil daha görev verildigini belirten Ersoy, “Ülkemiz 14 ve 28 Mayis seçimlerinde önemli bir sinavdan geçti. Hamdolsun bu sinavi sorunsuz bir sekilde atlattik. Burada teskilatlarimizin emegi ve gayreti çok büyük. Alanya Ilçe Teskilatimiza da bu açidan çok tesekkür ediyorum. Seçim dönemi Alanya’da yürütmüs olduklari çalismalari yakindan takip ettik. Ilçe Baskanimiz Mustafa Toklu’ya, ekibine ve tüm gönüllülerimize emek ve gayretleri için tesekkür ediyorum” dedi.

Bakan Ersoy Antalya’nin ve Alanya’nin her talebini ve sorununu Mecliste çözüme kavusturabilmek için milletvekilleriyle el birligi içerisinde çalistiklarini da sözlerine ekledi.

"Mazeret yok çalismak var"

Bakan Ersoy, Türk turizmi için durmadan çalistiklarina dikkat çekerek, "Sayin Cumhurbaskanimiz ile ayni yolda yürümek demek, yorulmadan, yilmadan sorunlari çözmeye, engelleri kaldirmaya, ülkemizi gelistirmeye devam etmek demek. Bu da hiçbir bahane ve mazerete siginmamak demek. Bizler de herhangi bir bahaneye ve mazerete siginmadan kaldigimiz yerden yola devam ediyoruz. Alanya Kalesi ve çevresini ziyaret ederek buradaki konulara yerinde tespitlerde bulunmak ve çözüm önerilerini getirmek için yetkili arkadaslarla inceleme yapacagiz" dedi.



"Alanya turizmin baskenti"

Konusmasinda sik sik Alanya’nin turizmdeki önemine vurgu yapan Bakan Ersoy, "Alanya ve çevre turizm bölgelerinde bulunan sorunlari çözmemiz gerekiyor. Alanya hem tarimda önemli bir sehir hem de turizmin baskenti olarak gözüküyor. Geçen yil ve bu yil sayilara baktigimizda en fazla gecelemenin oldugu en fazla turizm gelirinin oldugu bölge Antalya. Bizim de öncelikli hedefimiz Antalya’nin turizmin gelirini daha yukari tasimak" seklinde konustu.



"Ören yerlerini ön plana çikartarak turizmi 12 aya yayacagiz"

Sezon disinda da bölgeye daha fazla turist getirmek için çalistiklarini ifade eden Bakan Ersoy, "Sezon disinda da bölgede turizmin gelirlerini 12 aya yaymak istiyoruz. Bu nedenle öncelikli olarak ören yerlerimizi ön plana çikarmak gerekiyor. Bu konuda çalismalarimizi arttirdik. Side Antik kentinde de çalisma baslatacagiz. Antalya’nin sorunlari yetki bizde olsun olmasin mutlaka sahip çikacagiz. Bazi konularda yetki bizde bazi konularda mahalli idarelerde. Kimde olursa olsun Gazipasa’dan Kas’a kadar sehrimizi karis karis dolasip, yetki bizde olmasa da bu sorunlari çözecegiz" diye konustu.



"Havaalanlarinda günlük turist girisi 90 ila 100 bine ulasti"

Turizm sezonunun tekrar canlandigini söyleyen Bakan Ersoy söyle devam etti:

"Antalya havalimanlarindan günlük 90 ila 100 bin arasinda yabanci turist girisi oluyor. Turistlerin otellerine daha rahat gidebilmeleri için karayollari üzerinde bir takim iyilestirmeler yapilacak. Ayrica Büyüksehir sorumlulugunda olan bazi aritmalarin sorunlarini aktarmislardi. Biz de büyüksehirden yetkiyi devralarak Serik bölgesinde aritmalari biz yapmistik. Kemer ile ilgili çalismayi da baslattik. Yilsonuna kadar burada da aritma sorunlarini çözecegiz."

"Sorunlari bakana ilettik"

AK Parti Ilçe Baskani Mustafa Toklu ise ziyaret sonrasi yapmis oldugu açiklamada, "Bakanimiza, teskilat çalismalarimiz ve yürütmüs oldugumuz faaliyetlerimiz hakkinda bilgiler aktarip, Alanya ile ilgili aciliyeti gereken konulari maddeler halinde sunarak çözüm önerilerimiz üzerinde istisarelerde bulunduk" dedi.

Kaynak: İHA