(Tekrar - Fotograf Düzenlemesi) Arafat Hazirliklari Tamamlaniyor

Arafat Vakfesi’nde sicak havadan bunalan 3 milyon haci adayi fiskiyelerden püskürtülen su ile serinleyecek.

(Tekrar - Fotograf Düzenlemesi) Arafat Hazirliklari Tamamlaniyor


Zilhicce ayinin bu sene Haziran sonuna denk gelmesi, Arafat Vakfesi’nin yilin en sicak günlerinde yapilacagini gösteriyor. Mekke-i Mükerreme’de gündüz hava sicakligi ortalamasi bu hafta 43 dereceyi geçti. Arafat Vakfesi’nde haci adaylarinin bayginlik geçirmemesi için yürüyüs yollari üzerinde yüzlerce su zerrecigi püskürten fiskiyelerin faal hale getirildigi gözlendi. Kentteki asiri sicaklar nedeniyle asiri isinan cep telefonlari ile çekim dahi yapilamiyor.

Haci adaylari 27 Haziran Sali günü gerçeklesecek Arafat Vakfesi öncesinde akin akin Cebel-i Rahme’yi ziyaret ediyorlar. Bu sene insaat çalismalari sebebiyle, Hazreti Adem ile Hazreti Havva cennetten çikarildiktan sonra geldikleri, dünyada bulustuklari yer olarak rivayet edilen Arafat’taki Rahmet Tepesi’ni vakfe öncesi yüz binlerce haci adayi görmeye geliyor. Bu sene yogun hazirliklar sebebiyle ziyaretçilerin, vakfe öncesi çikmalarina müsaade edilmeyen Cebel-i Rahme’yi ancak 100 metre uzaktan görebiliyor.

Her ülkenin kendilerine ait bölgelerde kurdurulan büyük çadirlar bakimdan geçirildi. Devlete ait birimlerin cihazlari kontrol edilirken, su fiskiyeleri de test maksatli çalistiriliyor. Arafat’ta yeni yapilan büyük tuvaletler ve abdesthaneler de bu sene devreye alinacak. Diyanet Isleri Baskanligi da, geçen sene oldugu gibi bu sene de Arafat’ta Türk hacilarina yatak, yastik ve pike verecek.

Arafat’a intikaller Terviye günü olan 26 Haziran Pazartesi günü ögleden sonra baslayacak.

Mekke’de yasli haci adaylarinin gündüz saatlerinde disariya çikmamasi tavsiye ediliyor. Bu sene yine Türk hacilarina tahsisli özel yoldan otobüslerle kafileler Arafat’a çikacak.
Kaynak: İHA