Milli Egitim Bakani Tekin, Malatya'da Incelemelerde Bulundu

Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, deprem bölgesi Malatya’ya gelerek yapilan çalismalar ile ilgili bilgi aldi. Bakan Tekin, özellikle egitim camiasinda yeni atanan ögretmenlerin barinma ihtiyaçlarinin çözülecegini söyledi.

Milli Egitim Bakani Tekin, Malatya'da Incelemelerde Bulundu
Adiyaman’in ardindan deprem bölgesi Malatya’ya gelen Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin, ilk olarak Afet Koordinasyon Merkezi’nde kent yöneticileri ile bir araya geldi. Burada depremde sonra egitim sektöründe yapilan çalismalar ile ilgili detayli bilgiler alan Bakan Tekin, toplanti sonrasi yaptigi açiklamada Cumhurbaskanligi Kabinesi olarak tüm bakanlarinin mesailerinin büyük bölümünün deprem bölgesinde geçecegini söyledi.



Asrin felaketinde yaralari birlikte sarmak adina bölgede tüm bakanlar ile Cumhurbaskani Erdogan’in talimati geregi sorunlarin çözülmesi için yogun mesai harcayacaklarini ifade eden Tekin, bugün de Malatya’da egitim alaninda eksikleri gözden geçirdiklerini ifade etti.

Malatya’da deprem öncesi 6 bin 177 derslik sayisinin oldugunu ve bunun 855’inin deprem nedeniyle kullanilamaz hale geldigini ifade eden Bakan Tekin, önümüzdeki egitim-ögretim yili içinde tüm gerekli tedbirleri aldiklarini belirtti.

Milli Egitim Bakanligi olarak yeni dönemde tüm okullarda egitim-ögretimin sorunsuz sekilde baslayacagini taaddüt eden Bakan Tekin, “Burada bugün planlanan yatirimlar tamamlandigin da Malatya’nin toplam derslik sayisi deprem öncesine göre yüzde 15’de artmis olacak. Buda çok önemli bir artis bizim için. Tabi bunlar kayiplarimizi telafi etmeyecek, giden canlari geri getirmez ama bu ülkenin çocuklari, gençleri için üstümüze düseni en iyi sekilde yagacagiz” seklinde konustu.

Yeni egitim-ögretim yili hazirliklari kapsaminda tüm ögretmenlerin de sorunlarini çözme adina çalistiklarini kaydeden Bakan Tekin, su an Malatya’da ögretmen bakiminda yüzde 105’e ulastiklarini ve fazla norm kadroya sahip olduklarini söyledi.

Bakanlik olarak kentte görev yapacak tüm ögretmenlerin barinma durumlari ile ilgili bilgileri toparladiklarini da belirten Tekin, yine kente yeni tayin olarak 690 yeni ögretmenin de konaklama sorunlarinin çözüme kavusturulacagini ifade etti.

Bakan Tekin, ayrica konteyner kentlerde kalan ögrencilerin de okullarina tasimali egitim ile götürülmesi adina çalismalarin yapildigini aktararak, “Bu yaptiklarimiz kuskusuz kayiplarimizi geri getirmeyecek ama gelecek kusaklara olan borcumuz, kayiplarimizin bu ülke ile ilgili hayallerini en azindan karsilayip manevi sorumluluklarimizi yerine getirmis oluruz” diye konustu.

Afet Koordinasyon Toplantisinin ardindan AK Parti Malatya Il Baskanligi’ni da ziyaret eden Bakan Tekin, daha sonra kentten ayrildi.
Kaynak: İHA