Islahiye'deki Kalici Konut Teslimati Son Sürat Devam Ediyor

Gaziantep’in Islahiye ilçesinde Eyüpsultan Belediyesi tarafindan yapilan kalici deprem konutlarinin anahtar teslim töreni yapildi.

Islahiye'deki Kalici Konut Teslimati Son Sürat Devam Ediyor
6 Subat tarihinde Kahramanmaras merkezli depremden etkilenen Gaziantep’in Islahiye ilçesinde, Eyüpsultan Belediyesi tarafindan 55 gün içinde yapimi tamamlanan 13 konut sahiplerine teslim edildi. Islahiye’de gerçeklesen törene Gaziantep Vali Vekili Muhammet Önder, Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ve Eyüp Sultan Belediye Baskani Deniz Köken ve Il protokolü katildi.

Fatma Sahin’den, Deniz Köken’e tesekkür

Kalici deprem konutlarinin anahtar teslim töreninde açilis konusmasi yapan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, depremin ardindan Eyüpsultan Belediyesi’nin desteginin her zaman oldugunu vurgulayarak, “Sagina bakiyorsun Eyüpsultan orada, bir seyler yapmaya çalisiyor. Neyi varsa vermeye çalisiyor. Bu çok kiymetli bir sey. Bu sebeple Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken’e tesekkür ediyorum. Büyük millet olmanin geregi yapildi. Herkes buraya kostu. Bütün dünya buraya kostu. Simdi karsimizda kalici konutlarla Eyüpsultan baskanimizin, ilçe baskanimizin sahitligiyle bugün açilisini yapiyoruz.” dedi.

“Biz deprem yasamadik, küçük kiyamet yasadik”

Yasanan deprem felaketinin ardindan çalisma detaylari hakkinda bilgi veren Sahin su sözlerle devam etti: “Insan ömründe belli tarihler vardir hiç unutulmaz. 6 subatta o gün bir tarih oldu hepimiz için. Biz deprem yasamadik, küçük kiyamet yasadik. O kadar agir bir sinava girdik ki. Öncesi, sirasi, sonrasi diye deprem master plani yapmistik. Hiçbir master planinin uygulamasi mümkün degildi. 15 milyon insan, 11 sehir çok büyük bir alan. Herkes kendi cani derdine düstü. Biz sizin emrinizdeyiz. Türkiye yüzyili dedik. Biz bu dünyayi birlikte cennete dönüstürecegiz. Türkiye yüzyili depremden zarar gören, cani yanan, Allah’ina sükredip, liderine inanan ve bunun için gayret gösteren Islahiye’nin Yüzyili olacak.”

"Afetzedelerin yaralari bir bir sariliyor"

Gaziantep Vali Vekili Muhammet Önder, 6 Subat depreminde vefat eden vatandaslara rahmet dileyerek, “Depremin ilk gününden beri Cumhurbaskanimiz, bakanlarimiz, Koordinatör valilerimiz, mülki idare amirlerimiz, belediye baskanlarimiz ve her birimiz elimizde olan imkanlari sonuna kadar kullanarak bölgeye hizmet etmeye çalistik. Yaralarin sarilmasina çalistik. Bu yara sarma faaliyetlerinden bir tanesi de Eyüpsultan Belediye Baskanimizin hediye etmis oldugu konutlarin açilisi için buradayiz” diye konustu.

"Yapilinca güzel seyler olabiliyor"

Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken, depremin ardindan Islahiye ilçesi için gereken her çalismaya destek verdiklerini belirterek, “Afetler her zaman her tarihte olmustur. Bu dönem biraz daha farkli oldu. Bu bölgenin ölçüsü biraz daha büyük oldu. Bu süreçten sonra biz hem asevi çalismasi hem yasam alani derken burayi kurduk. Bize uzun vadede kullanilacak evler lazim dediler. Sonucunda bu çalisma ortaya çikti. Yapilinca güzel seyler olabiliyor. Yeter ki gayret edelim. 55 günde 50 metrekare bahçesi olmak üzere toplamda 100 metrekare kullanim alani gibi oldu.” diye konustu.

Konusmalarin ardindan depremzedelere yönelik kalici konutlarin anahtar teslim törenine geçildi. Protokol üyeleriyle ve çocuklarla kurdele kesim töreni yapildi. Programin sonunda konut hak sahipleri ile protokol üyeleri günün anisina fotograf çektirdi. Programin ardindan protokol üyeleri yapilan konutlari incelemede bulundu.
Kaynak: İHA