Baskan Gülsoy Açiklamasi 'Asgari Ücreti Hem Enflasyon Hem De Çalisanlarimiz Için Bir Kazanim Olarak Görüyoruz'

Kayseri Ticaret Odasi (KTO) Yönetim Kurulu Baskani Ömer Gülsoy, KTO Haziran Ayi Meclis Toplantisi’nda yaptigi konusmasinda, “Asgari ücreti hem enflasyon hem de çalisanlarimiz için bir kazanim olarak görüyoruz” dedi.

Baskan Gülsoy Açiklamasi 'Asgari Ücreti Hem Enflasyon Hem De Çalisanlarimiz Için Bir Kazanim Olarak Görüyoruz'
KTO Konferans Salonu’nda gerçeklesen toplantiya Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, KTO Yönetim Kurulu Baskani Ömer Gülsoy ve meclis üyeleri katildi.

Vali Gökmen Çiçek’in Kayseri’de olmasindan dolayi sansli olduklarini söyleyen Baskan Gülsoy, “Sayin Valim, Gece, gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeksizin çalistigini biliyoruz, sahidiz. Marifet iltifata tabidir. Sizi ne kadar anlatsak az. Geldiginiz günden bu yana sehrimize bambaska bir enerji getirdiniz. Sinerji kattiniz. Sadece sehrimize mi asrin felaketini yasadigimiz deprem bölgesinde de samimi ve gayretli çalismalarinizla tüm gönülleri fethettiniz. Kahramanmaras, Elbistan son olarak Adiyaman’i ayaga kaldirmak, yaralari sarmak için canla basla çalistiniz. Azminiz ve çaliskanliginizla göz doldurdunuz. Rabbim emeklerinizi zayi etmesin. Deprem bölgesinde Kayseri denince Gökmen Vali diyorlar. Özellikle koyteyner çarsilarin kurulmasinda siz varsiniz. Sizin önerilerinizle kurulan bu çarsilar deprem bölgesinde hayatin normallesmesine büyük katki sagladi. Bizler ‘Ulasim olmadan, ticaret olmaz’ diyoruz. Sizde ‘Ticaret olmadan, normallesme olmaz, geçim olmaz, huzur olmaz’ dediniz. Deprem bölgesinde yaptiklarinizi, yasadiklarinizi ve anilarinizi da bu kürsüden bizlerle paylasacaginizi biliyorum. Deprem bölgesindeki çalismalarinizin yani sira Sayin Valim, Kadin Kooperatiflerinize verdiginiz önemi de biliyoruz. Yerelimize ve kültürümüze sahip çikarak göreve geldiginiz günden itibaren 8 ay gibi kisa bir sürede 22 Kadin Kooperatifini kurarak üretim durumuna getirdiniz. Kadinlarimizin is gücüne ve ekonomiye katkilarini destekliyorsunuz. Bu sehrimize ne kadar önem verdiginizin ve sevdiginizin bir göstergesidir. Sehrimizdeki etkinliklere ve faaliyetlere katiliyor, hiçbir kurum ve kurulus gözetmeksizin yalniz birakmiyorsunuz. Özellikle turizm konusunda yaptiginiz çalismalar takdirle izliyoruz. Insallah Turizmdeki hak ettigimiz payimizi da sizin ortaya koydugunuz iradeyle alacagiz. Sehir olarak bizlerde kendimizi sansli görüyoruz” dedi.

“Asgari ücreti bir kazanim olarak görüyoruz”

Gülsoy, asgari ücretteki artisi hem çalisanlar hem de enflasyon açisindan kazanim olarak gördüklerini söyleyerek, “Ülkemizde 8 milyona yakin kisi asgari ücretle geçiniyor. Yeni asgari ücretin tüm taraflarin ortak karari ile belirlenmesi memnuniyet verici. Yapilan yüzde 34’lük ara zam sonucu yeni asgari ücret 11 bin 402 TL olarak belirlenmistir. Hem çalisanlarimiza hem de isverenlerimize hayirli olsun. Enflasyonla mücadelede çalisanlarimizin alim gücü ve refah payinin artirilmasi adina önemli bir kazanim olarak görüyoruz. Çalisanlarimiz ne kadar güçlü olursa, üretimde o kadar güçlü olur. Enflasyon mücadelemizi topyekün sürdürerek, ülkemizi çalisaniyla, isvereniyle daha güçlü bir üretim ve ihracat ülkesi haline getirmeliyiz. Allah devletimize zeval vermesin. Biz devletçi insanlariz. Devlet olmazsa inanin hiçbir sey olmaz. Is dünyasi olarak üzerimize düsen ne varsa her zaman devletimizin yanindayiz. Yasanilan tüm güçlüklere ragmen, üretim, ihracat ve istihdam ile is ve as olmaya devam etmeliyiz” ifadelerini kullandi.

“2022’de en fazla ihracat yapan 21 firma Kayseri’den”

Türkiye Ihracatçilar Meclisi’nin açikladigi raporda 2022 yilinda en fazla ihracat yapan bin firmadan 21’inin Kayseri’den oldugunu söyleyen Gülsoy, “Türkiye Ihracatçilar Meclisi’nin her yil geleneksel olarak düzenledigi Ilk 1000 Ihracatçi Raporu’na göre, 2022 yilinda en fazla ihracat yapan ilk 1000 firmanin duyuruldugu listede 17, Serbest Bölgemizden de 4 firmamiz olmak üzere Kayseri’den 21 firmamiz yer aldi. Türkiye’nin en büyük 1000 ihracatçisi arasina girerek kalkinmamiz adina var gücüyle çalisan, her kosulda üreten ve ihracat yapan ve Ilimizi ihracatta sampiyonlar arasina tasiyan degerli firmalarimizi tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyorum. Geçen yil ihracatimiz 3 milyar 918 milyon dolardi. Ithalatimiz ise 1 milyar 844 milyon dolardi. Cari fazla veren bir sehiriz. Bu sene de ilk 4 ayda 1 milyar 187 milyon dolarlik ihracat gerçeklestirdik. Hedefimiz olan 5 milyar dolarlik ihracati gerçeklestirmek için canla basla çalisacagiz. Tüm ihracatçi üyelerimizi ve çalisanlarini da tebrik ediyorum” dedi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise, “Deprem bölgesinde benim ‘asrin afeti’ dedigim büyük bir felaket yasadik. Ben Kocaeli depremini yasamis birisiyim. Ailem Kocaeli’de yasiyor ama Kayseri’de gördügüm sallanti Kocaeli’de gördügümden çok daha fazla gibi geldi bana. Ben herhalde Kayseri’de tas üstünde tas kalmamistir korkusunu yasadim. Yasadigimiz sey aslinda sadece bir afet falan degildi. Milletin birlik ve beraberlik içerisinde neler yaptigiydi. Ben asil tesekkürü Kayseri’ye etmek zorundayim. Buradan birçok arkadasimiz geldi. Ekonomik yardimlar yollandi. Benim için orada her sey çok kolaydi. Çünkü 12-13 gün arama kurtarmayla ugrastik ama ondan sonra artik yaralari sarma vakti geldi. Sonra bir ihtiyaç karsisinda çok rahat cevap verebiliyorduk. Oranin tefrisinde, oradaki is yerlerinin yapiminda bizzat gelerek çok büyük destekleri oldu baskanimizin. Su an oradaki dükkanlarin hemen her birinde bizzat Ömer Gülsoy’un elleri ile oraya asilmis ‘Kayseri Ticaret Odasi’nin fahri üyesidir’ levhalari sizi karsilayacaktir” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Baskan Gülsoy tarafindan Vali Çiçek’e kilim hediye edildi.
Kaynak: İHA