Mustafakemalpasa'da Kurban Kesim Yerleri Denetlendi

Mustafakemalpasa Belediyesi Veteriner Isleri ve Zabita Müdürlügü denetim ekipleri yaklasan Kurban Bayrami öncesi ilçe genelinde faaliyet gösteren kurban kesim yerlerini denetledi.

Mustafakemalpasa'da Kurban Kesim Yerleri Denetlendi
Mustafakemalpasa Belediye Baskani Mehmet Kanar’in talimatlari çerçevesinde harekete geçen Veteriner Isleri ve Zabita Müdürlüklerine bagli denetim ekipleri, Kurban Bayrami öncesi, Ilçe Müftülügünce belirlenen kesim alanlarinda incelemelerde bulundu.

Kurban kesim yerlerinde yapilan denetimlerde temizlik ve saglik kurallarina yönelik uyarilarda bulunurken, kesimhanelerin temizligi, kesimden çikacak atiklarin ve atik sularin bertaraf yöntemleri, hijyen sartlari gibi hususlar kontrol edildi. Yapilan denetimlerde kurban hizmetlerinin uygulanmasina dair teblig geregi kesim yerlerinde uygulanmasi gereken fiziki düzenlemeler hakkinda yer sahipleri de bilgilendirildi.

‘’Kurban Hizmetleri Komisyonu ile koordinasyon halindeyiz’’

Ilgili Bakanliklarin tasra teskilatlarinin katilimiyla ilçemizde kurban hizmetleri komisyonunun olusturuldugunu ve paydas kurumlarla denetimlere devam edeceklerinin altini çizen Baskan Kanar, “Veteriner Isleri Müdürlügünde görevli veteriner hekimlerimiz ve zabita memurlarimiz, kesim öncesi yapilan denetimlerde Ilçe Tarim Müdürlügü personelleri ve din görevlisi arkadaslarimizla koordineli çalistilar. Gida hijyeni ve kesimlerin halk sagligina uygunlugu her zaman önceligimiz” ifadelerinde bulundu.

‘’Ihmale, uygunsuz sartlara ve kaçak kesime asla izin verilmeyecek”

Kurban Bayrami öncesinde denetimlerin araliksiz devam edecegini ifade eden Belediye Baskani Mehmet Kanar, “Kardesligimizin ve yardimlasma kültürümüzün pekistigi Kurban Bayrami’na sayili günler kala ekiplerimiz vatandaslarimizin sagligi için sahada çalismalarini sürdürüyorlar. Islam geleneginde özel bir yeri olan kurban ibadetinin usulüne uygun sekilde yapilmasi, muhtemel kazalarin önüne geçilmesi ve bayramin en güzel sekilde geçmesi için mesai arkadaslarimizla birlikte tüm tedbirlerimizi aliyoruz. Ihmale, uygunsuz sartlara ve kaçak kesime asla izin vermeyecek, cezai islemleri uygulayacagiz. Vatandaslarimizdan ricamiz izinsiz ve uygun olmayan yerlerde kesim yapmamaya lütfen özen göstersinler. Tüm hemserilerimin Kurban Bayramini simdiden kutlarim” dedi.

Kaynak: İHA