Tekirdag'da Mor Turizm Basladi Açiklamasi Buraya Stresli Girmek Yasak

Istanbul’un yani basindaki Tekirdag’da lavantalarin çiçek açmasiyla tarlalar mor renge büründü. Tarlalar, ‘Disaridan stres getirmek yasaktir’ tabelalari ile ziyaretçilerini karsiliyor.

Tekirdag'da Mor Turizm Basladi Açiklamasi Buraya Stresli Girmek Yasak
Istanbul’a yaklasik 140 kilometre uzaklikta bulunan Tekirdag’da havalarin isinmaya baslamasiyla lavanta tarlalari mor renge büründü. Istanbul ve Tekirdag basta olmak üzere çesitli illerden gelen vatandaslar, mor tonlarina bürünen tarlalari ziyaret etmeye basladi.

Tekirdag’in Süleymanpasa ilçesine bagli Karahisarli

Mahallesi’ndeki yaklasik 7 dönümlük alanda ekili lavanta tarlasi, ziyaretçilerini ‘Disaridan stres getirmek yasaktir’ tabelasi ile karsiliyor. Buraya gelen vatandaslarin ilk ilgi odagi mor tarlaya konulan uçan balon oluyor. Vatandaslar, mor tarlaya görsel amaciyla konulan uçan balon, salincak, kapi, pencere, bisiklet gibi dekorlarla bol bol fotograf çekilmenin keyfini yasadi. Mora bürünen tarla, dron ile havadan da görüntülendi.

Lavanta tarlasini ziyarete gelen Tugba Kurt, “Burasi çok güzel bir yer. Gerçekten cennet gibi doga ile iç içe. Herkesin görmesi gereken bir yer. Çok begendim” dedi.

Ziyaretçilerden Elif Kaplan ise, “Çorlu’dan geliyorum. Her sene geliyoruz. Burasi cennet gibi. Bütün misafirlerimi getiriyorum. Ilk ugrak duragimiz burasi. Gerçekten çalisan insanlara da, yorulan anne ve babalara da bir terapi gibi geliyor. Çok mutluyuz. Trakya’da böyle yerlerin olmasi. Insallah sayilari daha da artar” diye konustu.

Kaynak: İHA