Kadinlar, Mersin Büyüksehir'in Destekleriyle Üretmeye Devam Ediyor

İçelden Kadin Kooperatifi Baskani Meral Seçer, ‘Kirsal Mahalle Bulusmalari’ çerçevesinde Tarsus ilçesine bagli Pirömerli Mahallesinde üretici kadinlar ile bir araya geldi. Seçer, "Kirsal Mahalle Bulusma Günleri lavanta bahçesinde yapildi. Kentteki kadinlar kirsaldaki kadinlarla bulustu. Üretici kadinlarin el emegi göz nuru ürünlerini vatandaslara tanitarak ekonomik gelir elde etmelerinin imkani sunuldu" dedi.

Kadinlar, Mersin Büyüksehir'in Destekleriyle Üretmeye Devam Ediyor
Büyüksehir Belediyesinin, kentteki tarimsal üretimin zenginlesmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesini yayginlastirmak amaciyla üreticilere dagitmis oldugu lavanta fidanlarinin hasat zamani gelmesinden dolayi lavanta bahçelerini ziyaret eden İçelden Kadin Kooperatifi Baskani Meral Seçer, hem vatandaslarla hem de üretici kadinlarla sohbet etti. Büyüksehir Belediyesinin saglamis oldugu tarimsal desteklerle ekim alanlarini genisleten üreticilerin çok güzel bahçeler olusturdugunu dile getiren Kooperatif Baskani Seçer, "Pirömerli Köyü uzun yillardir nergis üretimi yapan bir köy. Bu yil da lavanta fidelerinin dagitimiyla çok güzel bahçeler olusturulmus. ‘Kirsal Mahalle Bulusma Günleri lavanta bahçesinde yapildi. Kentteki kadinlar kirsaldaki kadinlarla bulustu. Üretici kadinlarin el emegi göz nuru ürünlerini vatandaslara tanitarak ekonomik gelir elde etmelerinin imkani sunuldu" ifadelerini kullandi.

Stantlar sayesinde evine büyük bir katki sagladigini aktaran üretici kadinlardan Hatice Demirtas, "Büyüksehir Belediyesi bizlere yer verdi. Daha önceleri ‘Evi geçindirmek için ne yapabiliriz, eve nasil fayda saglayabiliriz?’ diye düsünürken İçel Büyüksehir Belediyesi bizlere yer verdi. Her hafta Tarsus Kültür Parki’nda stantlar açiyoruz. Hanimlarin hepsi evde ürettikleri bütün ürünleri getirip, satiyor. Kazandiklarimizla ev ekonomisine katkida bulunuyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA