Galata'da 'Pes' Dedirten Görüntüler Açiklamasi Ortaligi Dumana Bogup Askeri Havaya Firlattilar

Galata Kulesi Meydani’nda bir grup, hastaneye giden yolun trafigini araçla keserek asker adayini havaya firlatti. Evlilik teklifi yapan bir baska grup ise ortaligi dumana bogdu. Pes dedirten o anlar kameralara yansirken, dakikalarca yolu kapatan magandalar polisin müdahalesi ile araçlarina binip ayrildi.

Galata'da 'Pes' Dedirten Görüntüler Açiklamasi Ortaligi Dumana Bogup Askeri Havaya Firlattilar
Beyoglu Galata Kulesi Meydani’na gece yarisi araçlarla gelen bir grup, hastaneye giden tek yolu trafige kapatti. Araçlarindan inenler, meydanda asker adayini havaya firlatti. Yüksek sesli müzik esliginde eglenen grupta yer alanlar, bir de bagirarak semt sakinlerine rahatsizlik verdi. Dakikalarca yolu trafige kapatan gruba polis ekipleri müdahale etti. Bir süre sonra grup halayi birakarak araçlarina binip ayrildi. Evlilik teklifi yapan bir baska grup ise ortaligi dumana bogdu. Pes dedirten o anlar cep telefonu kamerasina saniye saniye yansidi.

“Her tarafi konfetilerle pisletiyorlar”

Olaya tepki gösteren semt sakinlerinden Mete Yasin Demirok, “Evlenme teklifi ve asker eglencesi için gelen arkadaslar umarsizca hareket ediyorlar. Her tarafi konfetilerle pisletiyorlar ve yaktiklari mesalelerle güvenlik sorunu olusturuyorlar. Her taraf dumanla kaplaniyor. Geçen aksam yine 8-10 tane mesale yandi. Göz gözü görmedi. Ayni zamanda burada mesela sahaflarin stantlari var. Bu ayni zamanda yangin tehlikesi teskil etmekte. Güvenlik zafiyeti dogurmakta. Burada sabit bekçi arkadaslarimiz var. Allah onlardan razi olsun. Ama olay bir anda gelistigi için onlar da o an çaresiz kalmakta” dedi.



“8-10 araçtakiler birden asagiya inip kargasa olusturuyor”

Demirok, “Yani görevlerini en iyi sekilde yapiyorlar ama 8-10 araç, 5 araç, 7 araç birden asagiya inip kargasa olusturdugu zaman bu durumda 3-4 tane bekçi arkadasimiz var zaten, sag olsun onlar da çaresiz kaliyor. Burada temizlik isçilerimiz var, yasli basli adamlar var. Inanin üzülüyorum. Bütün gün yerden konfeti ve kagit pisligi topluyorlar. Bu insanlarin da cani var. Yani illa çöpçü diye bu adam her dakika temizlik yapacak diye bir sey yok. 50-55 yasinda adamlar burada milletin konfetilerini temizliyorlar. Yazik günahtir. Burasi turistlerin inanilmaz ragbet gösterdigi bir yer” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA