Derince - Körfez Arasinda Trafige Nester Vuracak Proje

Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, Kaskaldere kavsak projesiyle Derince ile Körfez ilçeleri arasinda yasanan trafik yogunluguna nester vurulacagini belirtti.

Derince - Körfez Arasinda Trafige Nester Vuracak Proje
Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, Derince ve Körfez ilçelerini yakindan ilgilendiren Kaskaldere (95 Evler) D-100 Alti Kavsak ve Baglanti Yollari Yapimi çalismalarini yerinde inceledi. Baskan Büyükakin’a Derince Belediye Baskani Zeki Aygün ve AK Parti Ilçe Baskani Koray Merdan eslik etti. Baskan Büyükakin, ‘’Bölgedeki yogunluga nester vuracak bu proje, trafigin akisini hizlandirmanin yani sira kolay ve konforlu ulasim imkani da saglayacak’’ dedi.



180 milyon TL’lik yatirim bedeli

Derince ile Körfez ilçeleri sinirinda yer alan ve yogun olarak kullanilan bölgede yasanan trafik sikisikligina nester vuracak proje tamamlandiginda Kaskaldere Kavsagi bambaska bir görünüme kavusacak. 180 milyon TL’lik yatirim bedeliyle de dikkat çeken Kaskaldere (95 Evler) D-100 Alti Kavsak ve Baglanti Yollari yapiminda çalismalarla ilgili bilgi alan Baskan Büyükakin, projenin ilerlemesinden duydugu memnuniyeti ifade etti.

Proje çerçevesinde Istiklal Caddesi devamindaki Burcu Sokak’tan Kaskaldere Mesire Alani’nin bati tarafindan Bayir ve Rüzgarli Sokak güzergahini takip eden Yasar Dogu ve Elveda Caddesi kesisimindeki dönel kavsaga bin metre uzunlugunda 2x2 seklinde yeni bir yol insa edilecek. Kaskaldere Kavsaginin altindaki mevcut menfez genisletilerek, 326 metrelik yeni bir menfez insa edilecek. Körfez ve Derince ilçeleri sinirindaki Kaskaldere Kavsaginda araç kesisim noktalariyla sinyal fazini azaltmak ve trafik güvenligini saglamak amaciyla elmas kavsak yapilacak. Eski Emniyet Müdürlügü binasi önünden Kaskaldere alt geçidine kadar olan kisimda giris çikislarin düzenlenmesi için ilave köprüyle alt geçidin düzenlenmesi yapilacak. D-100 ile ayni yükseklige çikarilacak iki açiklikli 40 metre uzunlukta, 8 buçuk metre genislikteki ilave köprü ile Izmit-Istanbul istikametinden dönel kavsaga baglanilacak. D-100 altindaki altgeçitte yapilacak düzenleme ile Körfez Kent ve Kaskaldere yönüne gidilebilecek.
Kaynak: İHA