Deprem Bölgesi Malatya'da Köy Evleri Yükseliyor

Malatya’da deprem sonrasi temelleri atilan köy evlerinin insaati hizla sürüyor. Cumhurbaskani Erdogan’in da yil sonuna kalmadan teslim edilecegini açikladigi deprem konutlari hizla yükseliyor.

Deprem Bölgesi Malatya'da Köy Evleri Yükseliyor
Asrin felaketinden etkilenen illerden biri olan Malatya’da depremin hemen ardindan kalici konutlarin yapimina hizla baslanildi. Kent genelinde deprem sonrasi ilk etapta temelleri atilan 14 bin konut, 7 bin 131 köy evi ile 679 ahirin yapimi ise sürüyor. Toplamda 70 bini konut, 25 bin 300 köy evi olmak üzere toplam 95 bin 300 afet konutunun yapilacagi Malatya’da, TOKI tarafindan insaatlar büyük bir titizlikle sürdürülürken, depremlerde ciddi hasar alan Akçadag ilçesindeki köy evleri insaatlari da hizla yükseliyor.

Yaklasik bir buçuk ay önce Bahri Mahallesi’nde yapimina baslanan 177 köy evindeki çalismalarin hizli bir sekilde devam ettigini kaydeden Bahri Mahalle Muhtari Yusuf Duman, "Mahallemizde yaklasik bir buçuk ay önce baslanan köy evleri insaatlari hizli bir sekilde devam ediyor. Firma yetkilileri yilbasina kadar evlerimizi teslim edecegini söyledi, emegi geçenlere tesekkür ediyoruz. Cumhurbaskanimizdan Allah razi olsun yeniden seçildigi için de çok sevinçliyiz sonuna kadar arkasindayiz, evlerimizin tamamlanacagina inaniyor ve güveniyoruz. Ikinci etap köy evleri içinde bir içerisinde ihaleye çikilacak çalismalar hizli bir sekilde devam ediyor. Yapilan eveler çok güzel yapilar adi köy evi ama villa tipi depreme dayanakli güvenli evler. Devlet büyüklerimizden Allah razi olsun" dedi.

Depremde evleri hasar alan mahalle sakinlerinden Arif Karaca ise hiçbir sikintilarinin bulunmadigini ifade ederek ,çalismalarin hizli bir sekilde sürdügünü söyledi.

Kaynak: İHA