Beykoz'da Polonezköy Kiraz Festivali Kapilarini Açti

Tarihi Türk-Polonya dostlugunun en önemli simgesi Polonezköy, halk danslari gösterileri ve fotograf sergisinin yer aldigi geleneksel Polonezköy Kiraz Festival ile senlendi. Köye özgü kiraz ikraminin yapildigi festivalde pop müzik sanatçisi Ilyas Yalçintas sevilen sarkilarini söyledi.

Beykoz'da Polonezköy Kiraz Festivali Kapilarini Açti
Beykoz Belediyesi tarafindan Türkiye-Polonya dostluguna katkida bulunmak, 181 yillik maziye sahip köyü ve kirazini tanitmak amaciyla düzenlenen “Polonezköy Kiraz Festivali”nde geleneksel halk danslari gösterileriyle dostluk vurgusu yapildi. Polonezköy’ün yesil dogasinda gerçeklesen festivalin açilisi, köyün tarihinin sergilendigi fotograf sergisiyle yapildi. Polonezköy Amfitiyatro’da yer alan sergi ziyaretçileri arsivlerden özel karelerle geçmiste yolculuga çikarirken, sergide köyün kurulusunda rol oynayan tarihi sahsiyetler, sosyal ve ekonomik yasanti, önemli gün, ani ve olaylar ziyaretçilerle paylasildi. Festivalde vatandaslara kiraz ikram edildi.

Festivale Polonya Cumhuriyeti Istanbul Baskonsolosu Witold Lesniak ve Beykoz Belediye Baskani Murat Aydin ile çok sayida vatandas katildi.

Festivalde sevilen pop müzik sanatçisi Ilyas Yalçintas konser verdi. Polonezköy Otopark Alani’nda ilçe sakinleriyle bulusan sanatçi, tarihi dostluk anisina sarkilarini söyledi.



2022-2023 Hentbol Erkekler Süper Ligi Cemal Kütahya Sezonu sampiyonu olan Beykoz Belediyespor oyunculari ve teknik ekibi de festivale katilim gösterdi. Sampiyon takimin oyunculari ve teknik ekibi alkislar esliginde sahneye çikarken, sampiyonluk kupasini Baskan Murat Aydin ile beraber sahnede kaldirdilar.

“180 yil önce Polonya ile Türkiye arasinda, Istanbul arasinda bir köprü kurulmus”

Baskan Murat Aydin, “180 yil önce Polonya ile Türkiye arasinda, Istanbul arasinda bir köprü kurulmus. Polonezköy o köprünün en önemli ayagi. 180 yildir o gönül köprüsü gönülleri birbirine baglamaya devam ediyor. Bu baglanti aslinda barisa olan katkidir, mutluluga olan katkidir. Gelecegin daha güzel olmasina katkidir, ayni zamanda zenginlige olan katkidir. Biz bu sürecin devam etmesiyle ilgili olarak Beykoz Belediyesi, Polonezköy Muhtarligimiz, mesai arkadaslarimiz ve Polonya Istanbul Baskonsoloslugu olarak bu etkinlikleri gerçeklestiriyoruz. Polonezköy hikayesi bir aciyla beraber baslamis. O zaman Lehistan-Rusya savasi olmus ve o süreçte buraya gelen Osmanli’nin kucak açtigi Polonyali hemsehrilerimiz kardeslerimiz olmus. Biz simdi onlarin torunlariyla beraber bu etkinlikleri yapiyoruz” dedi.

Polonya Cumhuriyeti Istanbul Baskonsolosu Witold Lesniak, “Polonezköy Kiraz Festivali, Polonya ve Türkiye dostlugunun simgesi haline gelmistir. Polonezköy 200 yildir iki farkli kültürün birlikte yasayabildiginin göstergesidir. Polonezköy Kiraz Festivali ülkelerimiz arasindaki baglari güçlendiren bir etkinlik olarak önemlidir” diye konustu.

Kaynak: İHA