Adana Kozan'da Bir Ilk Açiklamasi 'Bilim Ve Enerji Parki'

Türkiye’nin lider özel sektör elektrik üretim sirketi Enerjisa Üretim, Adana’nin Kozan ilçesinde deneyim üzerine kurgulanan Bilim ve Enerji Parki’nin açilisini gerçeklestirdi. Park, ögrenci ve ziyaretçilerin teorik bilgileri pratige dönüstürebilmelerini saglayacak sekilde tasarlandi.

Adana Kozan'da Bir Ilk Açiklamasi 'Bilim Ve Enerji Parki'
Türkiye’nin öncü ve lider özel sektör elektrik üreticisi Enerjisa Üretim, Adana’nin Kozan ilçesinde deneyim üzerine kurgulanan Bilim ve Enerji Parki’nin açilisini gerçeklestirdi. Kozan Belediyesi ve Tales Matematik Müzesi is birligiyle hayata geçirilen ve halka açik bir alana kurulu olan park, toplam 28 farkli materyalden olusuyor. Bilim ve Enerji Parki deneyim temelli bir yapiya sahip olma özelligini de tasiyor. Her bir materyal, konu anlatimli açiklayici tanitim levhalariyla desteklenirken ayrica QR kodlari araciligiyla parkin içeriklerine daha detayli bir sekilde de erisilebiliyor. Bu sayede, ögrencilere ve ziyaretçilere teorik bilginin pratikte deneyimlenmesi firsati sunuluyor.

Bilim ve Enerji Parki’nin yani sira, ayni alanda çocuk oyun parki ve çift pota büyük basketbol sahasi da bulunuyor. Park alanina ek olarak yesil alanlarin da park içinde yer almasi ile toplamda 4 bin 200 metrekarelik halkin kullanimina açik alan yer aliyor. Basketbol sahasi, Güler Legacy ekibiyle is birligi yapilarak hayata geçirilirken, sahanin açilis etkinliginde smaç gösterisi, gösteri maçi ve çocuklara basketbol topu dagitimi da gerçeklestirildi.

Enerjisa Üretim, Bilim ve Enerji Parki’nin yani sira çocuklarin ve yetiskinlerin keyifli vakit geçirebilecegi oyun parki, basketbol sahasi ve yesil alanlariyla Kozan ilçesine deger katmayi hedefliyor. Bilim ve Enerji Parki projesiyle bölgede egitim, bilim ve enerji alanlarini bir araya getirerek toplumun bilinçlenmesine de katki saglamayi amaçliyor.

Enerjisa Üretim CEO’su Ihsan Erbil Bayçöl parkin açilisinda gazetecilere yaptigi açiklamada, "Enerjisa Üretim olarak, attigimiz her adimda yarinin sorumluluguyla hareket ediyoruz. Ülkemize ve ülkemizin gelecegi olan çocuklarimiza daha iyi bir gelecek sunmak bizlerin birinci önceligi. Kozan Bilim ve Enerji Parki, çocuklarin ve gençlerin enerji konusunda bilinçlenmelerine ve gelecegin enerji uzmanlari olarak yetismelerine katki saglayacak. Parkin halka açik olmasi ise hem egitim hem de spor faaliyetleri açisindan bölge halki için önemli bir yatirim. Adana Kozan’da basladigimiz bu projeyi, faaliyet gösterdigimiz Türkiye’nin farkli noktalarinda da uygulamak ve gelistirmek istiyoruz. Bu süreçte bize destek olan Kozan Belediyesi’ne ve basta Güler Legacy ve Tales Matematik Müzesi olmak üzere tüm paydaslarimiza katkilarindan dolayi tesekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA