Türkiye'de Ilk Olan Isbirliginde Katilimcilara Sertifikalari Verildi

Istanbul Aydin Üniversitesi (IAÜ) ve MEDYAPIM ortakliginda yapilan ve Türkiye’de ilk kez gerçeklesen “Sinema ve Film Akademisi”, sertifika töreninin ikincisi düzenlendi. 16 hafta süren egitimler sonunda basarili olan ve medya sektöründe istihdam imkani bulan kursiyerlere yapilan tören ile birlikte sertifikalari takdim edildi.

Türkiye'de Ilk Olan Isbirliginde Katilimcilara Sertifikalari Verildi
2 yil önce akademiyle; sektöre yapimci, yönetmen ve senarist kazandirilmasi amaciyla kurulan “Sinema ve Film Akademisi” kursiyerlerinden basarili olanlara sertifika töreni düzenlendi.

Üniversite ve sektör bulusmasina örnek olan bu isbirligi sonucunda ayrica kursiyerler sektörde istihdam edilmek üzere desteklenecek.

IAÜ ev sahipliginde gerçeklesen sertifika törenine IAÜ Mütevelli Heyet Baskani Doç. Dr. Mustafa Aydin, Rektör Prof. Dr. Yadigâr Izmirli, MED Yapim Kurucusu Fatih Aksoy, MED Yapim yapimcilari, yönetmenleri, senaristleri, sektör temsilcileri yani sira akademik ve idari personeli katilim gösterdi. Akademide ki teorik egitimleri Istanbul Aydin Üniversitesi Iletisim ve Güzel Sanatlar Fakültesi ögretim üyeleri verirken, uygulama alanindaki egitimleri ise MEDYAPIM’dan Fatih Aksoy, Mahir Tok, Gülümsün Özkök, Direnç Aksoy, Meltem Kayali, Asena Bülbüloglu, Merve Girgin, Emre Erkan, Kemal Hamamcioglu, Neslihan Yesilyurt, Murat Öztürk ve Yusuf Pirhasan verdi.

“Egitimleri hem pratik hem de teorik aliyorlar”

Doç. Dr. Mustafa Aydin yapilan isbirligi ile sektördeki yetismis eleman açigini kapattiklarini ifade ettigi degerlendirmesinde su cümlelere yer verdi: “Son dönemlerde Türkiye’nin dizi, film, eglence ve kültür sektör ürünleri dünyanin her yerinden talep görmeye baslandi. Daha önce Brezilya dizileri söylenirdi simdi dünyanin her yerinden herkes Türkiye dizilerini konusur oldu. Fakat bu yüzden sektör bir sikinti ile karsilasti. Talep dogrultusunda sektörde yetismis eleman ihtiyaci dogdu. Bu açigi da kapatmak için Medyapim ile bir araya gelerek birlikte bu akademiyi kurduk. Geçen yil baslamistik bu ikinci mezunlarimiz oluyor. Bu çocuklarimiz egitimlerini hem teorik hem pratik olarak aliyorlar. Teorik egitimlerini üniversitemizde daha sonra aldiklari teorik egitimleri setlere giderek yapim sirketlerinde fiili olarak aliyorlar. Böylelikle daha mezun olmadan sektör tarafindan iyi sartlarda islere aliniyorlar. Dizi-film sektöründe bu insan kaynagi açigini bu sekilde kapatmis oluyoruz. Bu çalismalarimiz ve isbirligimiz umarim daha uzun yillar devam edecek.

“Amacimiz sektörde yer almak isteyenlere destek vermek”

Tören öncesi konusma yapan Fatih Aksoy, amaçlarinin sektör ile ciddi bir sekilde ilgilenenlere yol göstermek oldugunu söyleyerek, “30 yil önce kurulduk ve biz ise üniversiteden yeni mezun olanlar gibi hep çok yeni insanlar aldik. Hem egittik hem çalistik. Sonra da bütün sektör o insanlara is verdi. Bugün TV sektörünün önemli bir bölümü bizden yetismis oldu. Çok daha fazla talep olmaya basladi yani daha fazla insana ihtiyaç oldu. Ben de o yüzden Mustafa Bey ile iletisime geçtim. O da ‘tabi hemen’ yanitini verdi. Burasi yalnizca vakif üniversitesi degil ayni zamanda en hizli sekilde hareket eden ve herhangi bir yeni fikri kabul edip gelistiren bir üniversite. Dolayisiyla herkese tesekkür ederim. Bizim amacimiz sektörde ciddiyetle yer almak isteyenleri yetistirmek. Bu yilin mezunlari geçen yildan daha da üst düzeyde ve daha parlak insanlar. Önümüzdeki yillarda da böyle devam edecek. Bu mezunlarin kimileri hala hazirda bizde çalisiyor. Yetistirdigimiz insanlarin sektörde yer almasini saglayarak bir standart olmasini istiyoruz. Katilimcilarin mezun oldugu yil ise basliyor olmalari önemli. Umarim önümüzdeki yillarda daha fazla ve basarili mezunlar veririz” dedi.

Kaynak: İHA