Sultangazi Bilim Merkezinde Egitim Alan Çocuklar Mezun Oldu

Sultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezinde bilim ve sanat dolu bir egitim dönemi geçiren 218 ögrenci, bugün yapilan törenle mezun oldu. Programda konusan Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, “Sezonu kapatarak bitirmiyoruz bilimle ilgili çalismalarimizi. Temmuz ayi itibari ile bilim otobüsümüzle 15 mahallede bilim alanindaki çalismalarimiza devam edecek” ifadelerini kullandi.

Çocuklara bilim ve sanati sevdiren egitimler, atölyeler ve etkinlikler ile dolu dolu bir yil yasatan Sultangazi Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bilim ve Kültür Merkezinde mezuniyet töreni gerçeklestirildi.

Kimyadan resim sanatina, robotik kodlamadan müzisyenlige birçok alani içinde barindan Bilim Merkezinden bu egitim ögretim döneminde bin 218 ögrenci mezun oldu. Gerçeklestirilen törende çocuklarin egitimleri esnasinda yaptiklari çalismalar da sergilendi. Programa katilan Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, mezun olan ögrencilerin belgelerini verdi.

Programda konusan Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, “Bugün Sultangazi’de Bilim Merkezimizin sezon finalini yapiyoruz. Resimlerimizle atölyelerimizle, robotik kodlama alanindaki çalismalarimizla, fen bilimleri atölyemizle ve birçok alanda bilim merkezimizin üretmis oldugu çesitli ürünlerin hem sergilenmesi hem de yil sonu kapanis törenindeyiz. Bilim Merkezimiz Sultangazi’de oldukça güçlü. Insallah bundan sonra da çok güçlü çalismalara ev sahipligi yapacagiz. Bin 218 ögrencimiz oldu bu dönem içerisinde. Ve 12 bransta faaliyet gösteriyoruz. Insallah bunlari yaz okulumuzla, bilim fuariyla da çok daha güçlendirecegiz. Sadece sezonu kapatarak bitirmiyoruz bilimle ilgili çalismalarimizi. Temmuz ayi itibari ile bilim otobüsümüzle 15 mahallede bilim alanindaki çalismalarimiza devam edecek. Çok güçlü bir sekilde çalisiyoruz ve sokaklardan da çikmiyoruz. Özellikle Bilim Firarda otobüsümüzü önemsiyoruz. Kapali alanlardan bilimi çikartarak bilim alanindaki çalismalarimizi mahallere tasiyoruz. Geçtigimiz TEKNOFEST’te arkadaslarimiz çalismalarimizi sergilediler. Orada güzel bir yer edindiler. Simdi Izmir TEKNOFEST için de hazirlaniyoruz. Insallah orada da bulusacagiz ve bilimle ilgili Sultangazi’de egitim alan gençlerin becerilerini sergileyebilecekleri bir alan olacak. Bugün belki bilim sezonumuzun kapali alanlardaki kapanisini yapiyoruz ama Temmuz basinda disaridaki çalismalarimiza devam edecegiz ben emegi geçen tüm arkadaslarima tesekkür ediyorum” seklinde konustu
Kaynak: İHA