Özel Gereksinimli Çocuklarin Yer Alacagi Proje Fon Destegi Kazandi

Türkiye’de kadinlarin ücretsiz egitimlerle fikirlerini gelistirme ve gerçeklestirmelerine katki sunan Pernod Ricard Türkiye ana sponsorlugunda, IDEMA danismanliginda hayata geçen Brothers Hayata Karisan Kadinlar Platformu’nun ikinci döneminin birincisi “Hepimiz Dogayiz” grubu oldu. Dogada birlikte ögrenmeyi hedefleyen ve dezavantajli gruplardan çocuklari da kapsayarak orman okulu olusturma projesi, baslangiç fonunu almaya hak kazandi.

Özel Gereksinimli Çocuklarin Yer Alacagi Proje Fon Destegi Kazandi
Her yastan, her egitim seviyesinden kadinin, ücretsiz egitimlerle ve alaninda uzman mentor ve egitmenlerin destegiyle, fikirlerini gelistirmelerine ve gerçeklestirmelerine katki sunan Brothers Hayata Karisan Kadinlar Platformu’nun ikinci dönemi sona erdi. 10 Mayis’ta Maslak Kolektif House’da yarismaci gruplarin da katilimiyla “Final Pitch” etkinligi gerçeklestirildi.

Final etkinliginde, Brothers Hayata Karisan Kadinlar Platformu mentorlari ekibinden Prof. Dr. Itir Erhart, Hande Sekerciler ve Arda Yalkin, Nilay Örnek ve Serdar Kuzuloglu, IDEMA’dan Sait Beyazyürek ve Galata Business Angels’dan Ata Uzunhasan, Commencis CEO’su Firat Isbecer, Yemeksepeti kurucusu, Gen Türkiye Yönetim Kurulu Baskani Nevzat Aydin, EKA Global Kurucusu, Robert Kolej Mezunlar Dernegi Baskani Arif Akdag ve Simya-212 VC General Partner’i Selma Bahçivanoglu ile Ihtiyaç Haritasi Icra Kurulu Üyesi Evren Aydogan jüri olarak yer aldi.

Baslangiç fonu “Hepimiz Dogayiz” grubuna

Son degerlendirmeye kalan “Hepimiz Dogayiz”, “Bi’Tikla”, “65 Hayata Arti Kat”, “Air Archive”, “Tenceren”, “Next Gen Care”, “Renewed Story” ve “Nunu” adli sekiz grup, projelerini jüriye sundu. Jürinin degerlendirmesinin ardindan “Hepimiz Dogayiz” grubunun dogada birlikte ögrenmeyi hedefleyen, dezavantajli gruplardan çocuklari da kapsayarak orman okulu olusturma projesi, baslangiç fonunu almaya hak kazandi.

“Çocuklarda degisim ve gelisim kaçinilmaz”

Izmir’de Bahçesehir Koleji ögrencileri ile “Nese Palamudu Orman Okulu”nda çalismalarina baslayan “Hepimiz Dogayiz” grubunda Pakize Kaya Top, Ümran Hanci, Aybüke Özkan, Arzu Kizbaz yer aldi. Proje grubundan Pakize Kaya Top, “Bizim grup olarak bulusma noktamiz doga, egitim ve çocuk oldu. 2-10 yas arasindaki çocuklara dogada orman seanslari düzenlemek üzere yola çiktik. Bizim diger orman okullarindan farkimiz, projemizde özel gereksinimli ve dezavantajli çocuklara yer veriyor olmamiz. Bu anlamda bir depremzede çocukla birlikte çalistigimizda, ondaki degisim ve gelisimi açikça gördük. Bu farki daha çok çocugun yasamasi gerektigine inandik. Kazandigimiz için çok mutluyuz” dedi.

Grup üyelerinden Ögretim Üyesi Doç. Dr. Arzu Kizbaz ise, “Degisim olusturabilmek için sormak ve sorgulamak gerekiyor. Bunun da ötesinde dogru hedefleri koyup izini sürmek ve sorumluluk almak. Dolayisiyla hedefimiz hayata karisirken dünyayi degistirebilmekti. Böyle hedefleri olan tüm kadinlarimizi bu platforma davet ediyorum” diye konustu.

Grup üyelerinden Biyolog Ümran Hanci, “Doganin sahibi gibi yasamak artik sürdürülebilir degil. Doganin bir parçasi oldugumuzu anlamamiz ve diger parçalara zarar vermeden birlikte yasamamiz, birlikte ögrenmemiz fikrinden yola çiktik. Umutlu ve heyecanliyim” ifadelerini kullandi.

Grup üyelerinden Türk Dili ve Edebiyati Ögretmeni Aybüke Özkan ise, “Doga, çocuk için en iyi ögretmendir. Erken çocukluk döneminde doga ile etkilesim kuran bir çocugun ekolojik farkindaligi gelisir. Sürdürebilirlik bilincini yayginlastirmak adina büyük bir sorumluluk tasiyoruz. Bu platform sayesinde çocuklarimiza bu bilinci kazandiracagimiz için çok heyecanliyiz” dedi.

Kaynak: İHA